13.400 κεραυνοί μέχρι τις 19:00 - Μεγάλα ύψη βροχής σε Αν. Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 - 19:00

Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 18/11 σε πολλές περιοχές της χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, στις Νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στα Βόρεια Δωδεκάνησα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», μέχρι τις 19:00 το βράδυ κατέγραψε σχεδόν 13.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που καταγράφηκαν, καθώς και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας 18/11.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 19/11 περιμένουμε άστατο καιρό με κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα έως το μεσημέρι, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ενώ από τις βραδινές ώρες μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα επηρεάσει το Ιόνιο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με επέκταση τη νύχτα ανατολικότερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: meteo.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά