Η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ Ξάνθης.

Τη συνέχιση της απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020, όπως είχε  εξαγγελθεί, αποφάσισε σε συνεδρίαση του το Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Στην Ξάνθη και σήμερα η συμμετοχή στην απεργία είναι περίπου στο 50% και επιπλέον είναι κλειστό και το κατάστημα εξυπηρέτησης του κοινού.

Στις 13 Ιανουαρίου  2020,  οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πραγματοποιούν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 12.30, όπου στις 13.00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί «όλους τους συναδέλφους που διαπιστώνουν εργολάβους να δουλεύουν απεργοσπαστικά στο ενεργό δίκτυο να μας καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις ώστε να προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση του απεργιακού μας αγώνα, όπως έχουμε ήδη κάνει με την υποβολή σχετικής καταγγελίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ:

  • Από τις 14 Ιανουαρίου 2020 και έως τις 18 Ιανουαρίου 2020, θα διεξαχθούν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα «και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της».
  • Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διάφορες μορφές δράσεων, όπως νέα συνέντευξη Τύπου, ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. και άλλων φορέων.
  • Τέλος, νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις 20 Ιανουαρίου  2020 «προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η Διοίκηση δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση».

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης συμπαρίσταται στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ

Με  επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση - κάλυψη του  σε όλους τους εργαζομένους που απασχολούνται στον  στον όμιλο ΟΤΕ στον δίκαιο αγώνα τους απέναντι στην αδιάλλακτη διοίκηση του ΟΤΕ, όπως σημειώνει και τονίζει:

    • Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση.
    • Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ και σε όλες τις θυγατρικές.

Με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής και συνδικαλιστικής ευθύνης, στηρίζουμε και καλύπτουμε την  απεργία σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ έως τις 12/01/2020 όπως έχει εξαγγελθεί από την ΟΜΕ ΟΤΕ.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά