Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει κολλέγια με δημόσια πανεπιστήμια ζητούν οι εκπαιδευτικοί/ Σήμερα στις 13:30 η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Με αίτημα να αποσυρθεί η διάταξη νομοσχέδιου που αιφνιδιαστικά κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ιδιωτικών κολλεγίων με τα ακαδημαϊκά προσόντα των πτυχιούχων των δημόσιων πανεπιστημίων, πραγματοποιούνται σήμερα κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Το κεντρικό πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό  συλλαλητήριο στην Αθήνα, και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Π.Ε. της χώρας προς τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε νομού.

Στη 13:30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Όπως επεσήμαναν μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου η πρόεδρος της ΕΛΜΕ , κ. Σοφία Ζήση, και ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου , κ. Δημήτρης Ντούμος, η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε αιφνιδιαστικά χωρίς να προηγηθεί διάλογος για το θέμα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών.

Η διάταξη ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία- υποστηρίζουν- τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα, τον ΔΟΑΤΑΠ.

Παρακάμπτεται πλαγίως το άρθρο 16 του Συντάγματος και αλλάζει ο καταστατικός χάρτης της εκπαίδευσης για αν αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά, ισχυρίζονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δηλώνουν και επιφυλακτικοί ως προς τον έλεγχο  του εκπαιδευτικού προγράμματος που ακολουθούν τα κολλέγια, τα οποία λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.

Τέλος, επισημαίνουν ότι επαναφέρεται η ‘τιμωρητική ‘ διάταξη για τους αναπληρωτές με τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες στην περίπτωση που για κάποιο λόγο παραιτηθούν.

Ακούστε την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ. Σοφία Ζήση και τον πρόεδρο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ντούμο Δημήτρη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά