Μ.Πατεράκης: η χώρα ανακτά κύρος και αξιοπιστία, θεμελιώνει ισχυρές συμμαχίες και χτίζει σε στέρεες βάσεις την ανάπτυξη

Η χώρα ανακτά το κύρος και την αξιοπιστία της, θεμελιώνει ισχυρές συμμαχίες και χτίζει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κ. Μιχάλης Πατεράκης.

Τα πρώτα μηνύματα, τονίζει, είναι αισιόδοξα. Όμως χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους ‘λεονταρισμούς’ και τις υπερήφανες διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, προσθέτει και καταλήγει:’ και η ζημιά δεν ήταν μόνο οικονομική αλλά και γεωπολιτική’.

Ο κ. Πατεράκης αναφερόμενος στην εκλογή, σήμερα το πρωί, της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της ΠτΔ, υπογράμμισε ότι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνει στο πρόσωπο της όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το μέλλον που σχηματίζεται στη χώρα μας και  δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την επισήμανση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην καταγωγή της από την Ξάνθη :’ η περιοχή μας και όλη η Θράκη είναι σημείο αναφοράς για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά’.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εστίασε στις διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης αναφορικά με την ένταση που επικρατεί στην Αν.Μεσόγειο, σχολίασε το νέο εκλογικό νόμο υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε αρνητική στάση στην επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μιας συμφωνίας που ξεκίνησε επί των ημερών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, χαιρέτησε την εθνική ομοψυχία και τους χαμηλούς τόνους που επιδεικνύει το πολιτικό προσωπικό στα εθνικά θέματα και , τέλος, εξέφρασε την ευχή να μπορέσει να διατηρηθεί στην Α’ εθνική κατηγορία ο ΑΟΞ και να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, τις καταστάσεις στις οποίες έχει βρεθεί η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, μετά και τις πρώτες χθεσινές αποφάσεις.

Για το νομό Ξάνθης εκτίμησε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας προσθέτοντας ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η δημιουργία μιας κοινής αντίληψης για να πάμε ένα βήμα μπροστά, διεκδικώντας φυσικά από την κεντρική διοίκηση όλα όσα χρειάζονται για την επίτευξη του στόχου.

Δεν έκρυψε ότι μέσω του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Ξάνθης με την τοπική κοινωνία , αναδεικνύεται ως ο βασικός προβληματισμός της πλειοψηφίας η αποβιομηχάνιση της περιοχής. Το νέο περιβάλλον όμως  το οποίο ήδη ξεκίνησε να οικοδομεί η κυβέρνηση στον τομέα του επιχειρείν, εκτιμά, ότι θα δώσει ευκαιρίες και δυνατότητες να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

Ακούστε τον κ. Μιχάλη Πατεράκη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά