Γ.Σιαμίδης: η Ξάνθη μπορεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα της υψηλής τεχνολογίας τα οποία ανέλυσε ο καθηγητής Κ.Δασκαλάκης

Ενέπνευσε τους συμπολίτες/σες η ομιλία του καθηγητή του Μ.Ι.Τ κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη και έδωσε τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας –ιστορικά και όχι μόνο- στις επιταγές της νέας εποχής.

Με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο  κ. Γιάννης Σιαμίδης, ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία, εστίασε καταρχάς στην επισήμανση του καθηγητή ως προς τους σκοπούς αξιοποίησης των νέων δεδομένων για την ανθρωπότητα, φέρνοντας αρνητικά  παραδείγματα που ήδη ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε χώρες όπως π.χ. η Κίνα.

Προσαρμόζοντας τα δεδομένα της υψηλής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης που ανέλυσε ο κ. Δασκαλάκης στα χαρακτηριστικά της περιοχής μας,  προχώρησε σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις αξιοποίησης του πλούτου που διαθέτει ο Νομός από άκρη σε άκρη – φυσικού, ιστορικού, αρχαιολογικού κ.α- οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στον τουριστικό τομέα και να αναπτύξουν γύρω από αυτόν μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ακούστε τον κ. Γ.Σιαμίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά