"Κένταυρος 21" Σε εξέλιξη η άσκηση στη Θράκη.

Με την κωδική ονομασία «Κένταυρος 21», τμήματα ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν συνεκπαίδευση στο πλαίσιο μιας ακόμη της άσκησης στο πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχωρί της  Ξάνθης, βάζοντας στο επίκεντρο την επαλήθευση της διπλής, ανθρώπου και αλόγου, υπόστασης του Κενταύρου....

Στον  προγραμματισμό φαίνεται να περιλαμβάνεται και νέος διαγωνισμός αρμάτων,  ανάλογος με αυτόν που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης όπου συμμετείχαν Ελληνικά Leopard 2 HEL,Leopard2 A4 και Abraams M1A2 από την 1ηΤεθωρακισμένη Μεραρχία της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής.

«κάθε άρμα είναι τόσο καλό όσο και το πλήρωμά του»

Οι Αμερικανοί οι οποίοι είχαν χάσει στον προηγούμενο διαγωνισμό, αφού την πρώτη θέση κατέκτησε το Ελληνικό πλήρωμα του Leopard 2 A4 από την 211 ΕΜΑ, έχουν προετοιμαστεί σκληρά ώστε να επιτύχουν την πρωτιά, ενώ είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά, εκτός από τα Ελληνικά πληρώματα  και πληρώματα από τη Γαλλία.

Η συμμετοχή των Γάλλων με το δικό τους άρμα μάχης   Leclerc περιλαμβάνονται στα πλέον σύγχρονα άρματα μάχης στον κόσμο. Ωστόσο εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των αρμάτων, η ποιότητα των πληρωμάτων και η εκπαίδευσή τους φαίνεται ότι παίζουν εξίσου, αν όχι πιο, σημαντικό ρόλο στον διαγωνισμό. Άλλωστε στο όπλο των τεθωρακισμένων αυτό που αναφέρεται χαρακτηριστικά είναι ότι .

Η άσκηση ξεκίνησε χθες,  Δευτέρα 17 Μαΐου  και θα διαρκέσει  έως και την Τρίτη 25 Μαΐου 2021.

Τη  Δευτέρα 24 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πεδίο βολής Πετροχωρίου.

Το επίκεντρο των κοινών  ασκήσεων βρίσκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Θράκης  όπου ο ισχυρότερος σχηματισμός  του Στρατού Ξηράς, το Δ’ Σώμα Στρατού έχει κυρίαρχο ρόλο στο "θέατρο" των  επιχειρήσεων, πράγμα που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο  Το Αρχηγός ΓΕΣ,  Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.  

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες αρχείου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά