Κ.Βογιατζής: 27 Μαρτίου στην Κομοτηνή έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας- Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: κανείς να μη διαλέξει στρατόπεδο ιμπεριαλιστών

Στις 27 Μαρτίου αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή της ΑΜΘ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα μιλήσει στην Κομοτηνή για το σύνολο των ανοιχτών μετώπων που απασχολούν κοινωνία και οικονομία, όπως επίσης και για την πρόταση του ΚΚΕ για την ανάπτυξη της περιοχής, γνωστοποίησε – μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  το μέλος της Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξάνθης κ. Κώστας Βογιατζής.

Στις 6 Απριλίου, ενημέρωσε,  προετοιμάζεται απεργία, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με διεκδικητική ατζέντα τη μη εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές συγκρούσεις, την ακρίβεια και  την υπογραφή ΣΣΕ:’ η λαϊκή πάλη να δυναμώσει. Να μη φοβηθεί ο κόσμος, ότι και αν έχει ψηφίσει, να συμπορευθεί και αν διεκδικήσει μαζί με το ΚΚΕ’ , επεσήμανε και πρόσθεσε σε ότι αφορά την ενεργειακή κρίση:’ είναι αδιανόητο να περνούν δυο αγωγοί από την ΑΜΘ και ακόμη να υπάρχουν νοικοκυριά σε αυτή τη χώρα που να θερμαίνονται με…μαγκάλια και να κινδυνεύουν ζωές’.

Ο κ. Βογιατζής εστίασε ιδιαίτερα στον πόλεμο στην Ουκρανία, και με αφορμή την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο , έξω από το στρατόπεδο Πετροχωρίου, Τ.Ε Ξάνθης ΚΚΕ και ΚΝΕ, ενόψει της νέας ΝΑΤΟϊκής άσκησης, σημείωσε ότι οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεση τους με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο:’ αιτήματα ήταν καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα και να απεμπλακεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καταγγέλλουμε από την αρχή την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκείνο που για μας έχει μεγάλη σημασία είναι να μην διαλέξει κανείς στρατόπεδο ιμπεριαλιστών. Είναι ένας ακόμη αιματηρός κρίκος στο πεδίο των ανταγωνισμών εις βάρος των λαών’.

Ακούστε τον κ. Κ.Βογιατζή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά