Κ.Νοτοπούλου: Χωρίς συγκροτημένο σχέδιο τουρισμού η Ν.Δ παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις-Η Ξάνθη μπορεί να καταστεί εναλλακτικός τουριστικός προορισμός-Αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης η ακρίβεια

Εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια τη Βουλευτή Θεσσαλονίκης, τομεάρχη τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εμπορίου, Κατερίνα Νοτοπούλου,  θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 20.00,  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μ. Χατζιδάκι με θέμα “Ξάνθη-Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η επόμενη μέρα”.

Η κ. Νοτοπούλου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Ξάνθης, πολιτιστικών συλλόγων ενώ θα επισκεφθεί και την περιοχή της Σταυρούπολης, όπου θα συναντηθεί, στο Δασαρχείο, με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου. 

Με αφορμή την επίσκεψη της στην Ξάνθη- την οποία γνωρίζει εξαιρετικά καλά καθώς είναι η γενέτειρα της μητέρας της- η κ. Νοτοπούλου  μίλησε, στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, τόσο για τις σημερινές της συναντήσεις στην Ξάνθη, όσο και για την πιεστική πια καθημερινότητα, με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα, που επηρεάζει και τον τουρισμό.

Χωρίς συγκροτημένο σχέδιο τουρισμού η ΝΔ

‘Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο για τον τουρισμό, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση για τη χώρα. Πυλώνας της οικονομίας. Απαιτεί συναίνεση και καλή πίστη. Αναμέναμε ένα καλοκαίρι πιο κοντά στην κανονικότητα. Αντ’ αυτού με την πανδημία και με τον πόλεμο στην Ουκρανία θα έχουμε ένα καλοκαίρι με προσφυγικές ροές, ακρίβεια και κακή ψυχολογία των πολιτών. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα τον τουρισμό. Όμως δυστυχώς, σε μια περίοδο με πολλά ανοιχτά μέτωπα, δεν έγινε καμία ουσιώδης προσπάθεια ώστε να περισώσουμε τον τουρισμό. Οι Ρώσοι δεν είναι σημαντικό κομμάτι στην τουριστική αγορά μας. Όμως δεδομένων των επιπτώσεων του πολέμου έπρεπε ήδη η κυβέρνηση και το υπουργείο να συνάψουν στενευμένες συμφωνίες με ΗΠΑ και Ε.Ε’, επεσήμανε.

Ακούστε την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

‘Δεν βγαίνουν’ οι επαγγελματίες του τουρισμού

Η ασφυκτική κατάσταση με την πανδημία και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε ενέργεια, αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και η επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να αποκλείσει από το Ταμείο Ανάκαμψης τον τουρισμό, έφεραν σε απόγνωση τους επιχειρηματίες του κλάδου, υποστήριξε, παραπέμποντας στη συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με επαγγελματίες τουριστικών γραφείων της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι της απαρίθμησαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν:’ είναι αδύνατον με δουλειά τριών –τεσσάρων μηνών να αντισταθμίσουν τις συσσωρευμένες απώλειες. Ο κλάδος χρειάζεται άμεση στήριξη’, επεσήμανε.

Οι προοπτικές της Ξάνθης στον εναλαλκτικό τουρισμό

Οι εξαιρετικές προοπτικές που διαθέτει η Ξάνθη, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός, πρέπει να  ενισχυθούν με τις απαραίτητες υποδομές και να συνδεθούν μεταξύ τους, σημείωσε, με αφορμή την σημερινή της ομιλία. Η περιοχή μπορεί να προωθηθεί ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού, τόσο στα ορεινά, όσο και στα παραθαλάσσια τμήματα της. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά, οι δυνατότητες πολλών μορφών εναλλακτικού τουρισμού, οι κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις , όπως το Καρναβάλι, που προσελκύουν επισκέπτες, δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Το ζητούμενο είναι να συνδεθούν μεταξύ τους ώστε να αποτελούν ενιαία πρόταση και φυσικά να δρομολογηθούν οι απαραίτητες υποδομές που θα ενισχύσουν τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και τα έργα, τα οποία είτε προχώρησε , είτε δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κάθετος άξονας με τη Βουλγαρία- δίνει στην Ξάνθη τη δυνατότητα να αποκτήσει τουριστική ενδοχώρα στα Βαλκάνια, είπε χαρακτηριστικά΄- όπως και στη διασυνοριακή  σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βουλγαρία.

Προτεραιότητα της ΝΔ στις απανωτές κρίσεις το μεγάλο κεφάλαιο

Η κ. Νοτοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση των απανωτών κρίσεων :’ Και μόνο το γεγονός ότι η ίδια η Ε.Ε έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη της να στηρίξουν κλάδους της οικονομίας που χτυπήθηκαν από την υγειονομική κρίση –αλλά και τώρα με την ενεργειακή κρίση δίνει αυτή τη δυνατότητα- αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει ως προτεραιότητα της το μεγάλο κεφάλαιο. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από τα πακέτα στήριξης. Τις επιστρεπτέες προκαταβολές ήρθε η ώρα να τις επιστρέψουν στην περίοδο της ακρίβειας. Επιδότησε, κατά την πανδημία, την ανεργία και όχι την εργασία. Θυμίζω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για απευθείας στήριξη με μη επιστρεπτέες. Θα σας θυμίσω και τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για στήριξη με φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Λίγων και συγκεκριμένων. Προτεραιότητα της ΝΔ είναι οι απευθείας αναθέσεις των 6, 5 δις ευρώ αφού διέθεσε μόλις 1,5 δις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και είχε στη διάθεση της τα 37 δις που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ρυθμισμένο χρέος.

Καταψήφισε δις την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Είναι η κυβέρνηση που προέκρινε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ ήδη η Κομισιόν μιλά πια για έλεγχο του δημοσίου στην αγορά ενέργειας. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση μεγιστοποίησε την εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Θυμίζω ότι το πρώτο που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2019, ήταν να αυξήσει κατά 15% το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Προέκυψαν μετά και τα golden boys. H πλειοψηφία των Ελλήνων όμως δεν ζει με υψηλούς μισθούς. Για αυτό επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα ο κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 800 ευρώ. Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 7,2%. Οι αυξήσεις, που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της. Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές ενέργειας σε όλη την Ε.Ε. εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη΄, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά