Ειρήνη Κατωπόδη: Τι άλλαξε τα τελευταία 10 χρόνια; Ζούμε καλύτερα ή όχι;

Τους προβληματισμούς της από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνει η χώρα, και όλα όσα ‘ζωντάνεψε’ η μνήμη παρακολουθώντας την παρέλαση της 25ης Μαρτίου από την εξέδρα των επισήμων, μοιράστηκε με τους ακροατές/ες της ενημερωτικής εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου, το μέλος της Κ.Ε. του ΜέΡΑ 25, κ. Ειρήνη Κατωπόδη.

Εκπροσώπησε το κόμμα στην κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση στην Ξάνθη. Και τα παιχνίδια του μυαλού την πήγαν πίσω, τέτοια μέρα του 2020. Όταν έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κολλάρος: "Ένιωσα ότι έλλειπε. Ήταν ο άνθρωπος που δεν έλειπε από τα γεγονότα της πόλης. Έβλεπα την παρέλαση και σκεπτόμουν ότι την ίδια μέρα, το 2012, μαζί με το σύντροφό μου Νίκο Κίτου, που έφυγε από τη ζωή τον Γενάρη του 2016, βρισκόμασταν απέναντι από την εξέδρα, μαζί με πολλούς Ξανθιώτες και διαδηλώναμε για τα μνημόνια. Ήταν επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Σκέφθηκα αν τελικά άλλαξε κάτι αυτά τα 10 χρόνια. Αν είμαστε καλύτερα ή χειρότερα. Και σήμερα ακόμη συνεχίζουμε να είμαστε αλυσοδεμένοι στα μνημόνια… Οι κυβερνήσεις διαδέχθηκαν η μια την άλλη μέχρι που ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ και το δημοψήφισμα. Οι Έλληνες είπαν όχι στα μνημόνια αλλά είπαν ναι οι κυβερνήσεις. Εκείνο το δημοψήφισμα ήταν η αιτία της ίδρυσης του ΜέΡΑ 25 από το Γιάνη Βαρουφάκη…"

Εξέφρασε ανησυχία και για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: "Εεκτιμώ ότι με την παραχώρηση των βάσεων και τις διευκολύνσεις μεταφοράς όπλων σε άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά με σημείο αναφοράς αυτόν τον πόλεμο, η Ελλάδα… σχεδόν εμπλέκεται", υποστήριξε.

Η κ. Κατωπόδη, με αφορμή την παρέμβασή της, ενημέρωσε και για το συνέδριο του κόμματος το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, αλλά θα ολοκληρωθεί φέτος, 12 με 15 Μαΐου: "Στο πρώτο μέρος συζητήθηκε η ιδεολογική πλατφόρμα. Το καταστατικό, η στρατηγική και η εκλογή της Κ.Ε θα γίνουν το Μάϊο. Θα προηγηθούν προσυνεδριακές συναντήσεις σε όλη τη χώρα. Θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και η οριστική ημερομηνία της προσυνεδριακής εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη.

Τέλος, η κ. Κατωπόδη ενημέρωσε για την ίδρυση, μέσω του DiEM, αντίστοιχου κόμματος με το ΜέΡΑ 25 στη Γερμανία, το οποίο μάλιστα θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές της χώρας.

Ακούστε την κ. Ειρήνη Κατωπόδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά