Πρόεδρος Ε.Ι.Υ.Ε Ξάνθης: αναγκαία η κλιμάκωση των αγώνα για να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα-Στις 11:00 στην κεντρική πλατεία η απεργιακή συγκέντρωση

‘Το μείζον σε κάθε αγώνα είναι πως διεκδικούμε. Η πάλη πρέπει να είναι συνεχής ώστε να τερματιστεί η εργασιακή ζούγκλα’ επισημαίνει, ενόψει της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης κ. Νάσος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Ένωσης για την ακρίβεια και τα εργασιακά ξεκίνησαν στην Ξάνθη από τον περασμένο Φεβρουάριο, με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ και κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη :’ η απεργία της Τετάρτης είναι κλιμάκωση του αγώνα και φυσικά δεν θα σταματήσουμε. Δεν μπορεί να είναι καθηλωμένος στα ίδια επίπεδα εδώ και χρόνια ο κατώτατος μισθός, όταν έχεις αυτήν την κερδοφορία σε επιχειρήσεις’ , υπογραμμίζει.

Γνωστοποίησε ότι στις 9 Απριλίου θα συνεχισθεί η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του 2017 στην ΕΛΒΙΖ και κάλεσε τα σωματεία και τους Ξανθιώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που από νωρίς το πρωί οργανώνει-για μια ακόμη φορά- η Ένωση έξω από τα δικαστήρια:’ και για τη δικαίωση του νεκρού εργάτη και της οικογένειας του αλλά και για να αναδειχθεί και να δικαιωθεί το σύνολο των εργατικών ατυχημάτων στην Ξάνθη’, τόνισε.

Σημείωσε δε ότι στην απεργιακή ατζέντα της Τετάρτης για την ακρίβεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την υπογραφή Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν καθεστώς εργασιακής ζούγκλας κ.α ,  η Ε.Ι.Υ.Ε  προσδίδει και αντιπολεμικό χαρακτήρα με αφορμή το Ουκρανικό, ενώ ενέταξε και την απαίτηση της απεμπλοκής της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ακούστε τον κ. Ν.Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά