Χ. Ευστρατίου: Δεν παλεύεται η ακρίβεια με μνημονικούς μισθούς –όλοι την Τετάρτη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο

Ακρίβεια, καθήλωση μισθών από το 2012, ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αλλά και μια σειρά από θεσμικά ζητήματα προτάσσει ενόψει της αυριανής 24ωρης γενικής  πανελλαδικής απεργίας, η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, οι συνθήκες σήμερα στη χώρα, μετά  από αλλεπάλληλες κρίσεις, είναι ασφυκτικές για όλους:’ αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα της ΑΔΕΔΥ ’Αφήστε τον κόσμο ν’ ανασάνει’. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαμε δραματικές μειώσεις στους μισθούς μας στα χρόνια των μνημονίων και είμαστε καθηλωμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από το 2012. Με τον πληθωρισμό στο 8% και με τους μνημονιακούς μισθούς, χωρίς δώρα, οι συνάδελφοι είναι αδύνατον να βγάλουν το μήνα’, επεσήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών υπηρεσιών του δημοσίου και στην εισαγωγή λογικών management :’ το management εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων να αποφέρουν κέρδη. Ο σκοπός του δημοσίου τομέα δεν είναι το κέρδος αλλά η εξυπηρέτηση του πολίτη. Όταν φέρνεις υπαλλήλους από εργολάβους στο δημόσιο, πως είναι δυνατόν να διατηρήσεις την άμεση επαφή με τους πολίτες; Τα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, πρέπει να είναι προσβάσιμα από όλους και προσβάσιμα από όλους θα είναι μόνο αν διατηρήσουν δημόσιο χαρακτήρα. Ήδη ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να επαναφέρουν το δημόσιο χαρακτήρα σε μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις που απέτυχαν’, υπογράμμισε.

Ο κ. Ευστρατίου κάλεσε όλους τους Ξανθιώτες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου αύριο, 6 Απριλίου, στις 10:00 το πρωί.

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά