ΚΔΑΠ Carousel : ένας δημιουργικός χώρος με πρωτοποριακά παιδαγωγικά προγράμματα ξεκίνησε και λειτουργεί στην Ξάνθη

Άνοιξε τις πύλες του από την 1η Σεπτεμβρίου το νέο ΚΔΑΠ Carusel που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 15 στην Ξάνθη, σε έναν ευρύχωρο χώρο με τρεις μεγάλες αίθουσες και μία θεατρική σκηνή, με πολύ φως, οικολογικά υλικά και διαμορφωμένος σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η υπεύθυνη του Κέντρου  Βικτώρια Τσιγγέλη μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης παρουσίασε τους στόχους του  νέου πρωτοποριακού εγχειρήματος, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Το  ΚΔΑΠ Carusel δέχεται παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και λειτουργεί από τη μία και μισή το μεσημέρι έως τις 9 και μισή το βράδυ, με δύο ζώνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση παιδιών και γονέων, η πρώτη από τη μία και μισή το μεσημέρι έως τις 5 και μισή το απόγευμα και η δεύτερη από τις 5 και μισή έως τις 9 και μισή το βράδυ.

Σύμφωνα με την κυρία Τσιγγέλη ο στόχος τους είναι κυρίως παιδαγωγικός πέρα από η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπου τα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου διαβάζουν και προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στο σχολείο από δασκάλες του Κέντρου, ενώ όπως και τα νήπια, απασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες, όπως διάβασμα παραμυθιών, ελληνική και παγκόσμια μυθολογία και δράσεις για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Το  ΚΔΑΠ Carusel προσφέρει παράλληλα  και ένα πλούσιο πρόγραμμα  που περιλαμβάνει μουσική, χορό, γυμναστική, ρομποτική με τη συνεργασία της ομάδας Robospecialists,               γεωγραφία, πειράματα για μικρά παιδιά και φυσικά ζωγραφική και καλλιτεχνικά εργαστήρια για κατασκευές, ενώ παράλληλα λειτουργεί play therapy με ψυχολόγο με στόχο να μάθουν τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. 

Η Βικτώρια Τσιγγέλη εξέφρασε την αγάπη της και τον ενθουσιασμό της για το Κέντρο τονίζοντας ότι τα παιδιά  φεύγουν πολύ χαρούμενα, αλλά και οι γονείς είναι ικανοποιημένοι, οι οποίοι μάλιστα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση για το πρόγραμμα του Κέντρου, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται και  εμπλουτίζεται.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η οικονομική συμμετοχή για τα παιδιά που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ξεκινά από 30 ευρώ το μήνα, ενώ το ΚΔΑΠ Carusel προσφέρει ένα ευέλικτο πρόγραμμα συμμετοχής ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά