Ξάνθη: Η Γ.Γ. Έρευνας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου-Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο, μετά από ένα λεπτό σιγής, συγκέντρωσης, εμβάθυνσης.

Στην Τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Ξάνθη,   το βλέμμα όλων ήταν  στραμμένο  στο «Θνήσκε υπέρ Πατρίδος» του Περίανδρου.

Έφτασε η ώρα  όλοι  να αποδώσουμε   φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, σε αυτούς που επιβίωσαν, που γύρισαν ζωντανοί στα σπίτια τους,  αλλά και για να αναλογιστούμε σε βάθος τη σημασία της Ειρήνης,  με ενός λεπτού σιγή.

Όλοι με συγκεντρωμένο  το μυαλό  και το «είναι» στις αξίες της αυταπάρνησης, της ελευθερίας, της ειρηνικής διαβίωσης, της ομόνοιας και της αδελφοσύνης, φέρνουμε στις θύμησές μας, στιγμές από τη μακρά Ελληνική Ιστορία.

Μετά του ενός λεπτού συγκέντρωσης, εμβάθυνσης, σιωπής, σιγής …. έρχεται η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που επιβεβαιώνει, επιστεγάζει τη δύναμη και τη δυναμική της Πατρίδας.

 Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας  και Ορυκτών Πρώτων Υλών κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο Στρατηγός Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, οι Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, όλοι οι παρευρισκόμενοι, άπαντες,  ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο με δημιουργικό χαμόγελο ενότητας, ομοψυχίας, πίστης, ελπίδας, σεβασμού και αποφασιστικότητας.

Η πιο συγκινητική ίσως στιγμή των 103ων Ελευθερίων της Ξάνθης που δίνει  ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά