Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΔΠΘ: συνεργασία με το προξενείο στο Σικάγο και αμερικανικό πανεπιστήμιο για την ενδυνάμωση της ελληνικής γλώσσας σε ομογενείς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8-10-2022, διαδικτυακά, η Τελετή Υποδοχής της δράσης Refresh Your Greek που συνδιοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο, το Center for Hellenic Studies του University of Chicago και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση της Ελληνικής Γλώσσας σε ενήλικους Έλληνες Ομογενείς.

O Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης τόνισε, στον χαιρετισμό του, τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας για την ταυτότητα των ομογενών. Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Αναστασία Γιαννακίδου αναφέρθηκε στη σημασία της ίδρυσης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών για την Ελληνική Κοινότητα του Σικάγο. Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣη και τ. Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΔΠΘ, Ζωή Γαβριηλίδου τόνισε πως στην προσπάθεια για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, χρειάζονται συνέργειες και όχι αποκλεισμοί, πρόσθεση και όχι αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και όχι διαίρεση. Οι εθελοντές και εθελόντριες εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι/ες του ΔΠΘ και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Σικάγο με απόλυτο επαγγελματισμό παρουσίασαν το syllabus  των μαθημάτων και το υλικό που ετοίμασαν.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά