Σταυρούπολη: Και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς…

Η γνωστή ομίχλη, που αναδύεται μόλις κάποιος αρχίζει να κατηφορίζει προς τη Σταυρούπολη, συντρόφευσε πολλούς  Ξανθιώτες που επέλεξαν αυτόν τον μοναδικό τόπο για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια και απόλαυσαν το τοπίο.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός  των Θεοφανείων στη Σταυρούπολη από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Παναγιωτίδη, έδωσε το μήνυμα της ενότητας, της συμφιλίωσης, της ανακαίνισης της ψυχής   μας ….

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδης, ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Ξάνθης αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ειρήνη Χαριτωνίδου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναστάσιος Συμεωνίδης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πάνος Αμβροσιάδης.

Ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Απόστολος Ελευθεριάδης δήλωσε:

Εύχομαι το Ευλογημένο νερό και το Άγιο Πνεύμα να μας Αναζωογονεί, πολυεπίπεδα.

Να διώχνει τις πονηρές σκέψεις και να δίνει τη δύναμη της αλήθειας στις καρδιές όλων μας, σε έναν διαρκή αγώνα, ανανέωσης, συμφιλίωσης, επανατοποθέτησης.

Ευχαριστώ, με την καρδιά μου, όλους όσους επέλεξαν τη Σταυρούπολη για να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, να γευτούν τις απίστευτες ομορφιές του τόπου μας, τις πλούσιες εικόνες που ο Θεός μας αξιώνει να αντικρύζουμε καθημερινά.

Οι επισκέπτες, έδωσαν  στους ντόπιους κατοίκους της περιοχής,  δύναμη, κουράγιο, χαρά και τη δυνατότητα να χαμογελάσουν,  με την ευχάριστη λειτουργία  της επικοινωνίας και της φιλοξενίας.

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης σε ανάρτησή του σημείωσε:

Μια υπέροχη μέρα…
Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, παραβρέθηκα σήμερα στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στη Σταυρούπολη.


Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Απόστολο Ελευθεριάδη, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Πάνος Αμβροσιάδης, τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Eirini Charitonidou και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αναστάσιος Συμεωνίδης.
Στη συνέχεια πήγαμε στον Νέστο όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Σταυρού…
Μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο! Πρωτόγνωρη εμπειρία…


Με ομίχλη, χαμηλή θερμοκρασία και μια αίσθηση ότι εκεί μέσα στην απλότητα και απολυτότητα της φύσης πλησιάζουμε το Θείο, αισθανόμαστε το νόημα αυτής της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.


Έπεσαν αρκετοί θαρραλέοι στο νερό, όμως δύο έπιασαν μαζί τον Τίμιο Σταυρό…


Χρόνια πολλά και Φωτισμένα, με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, εύχομαι συμπολίτες μου!


Να είμαστε όλοι καλά και ο καθένας μας, από τη θέση ευθύνης που βρίσκεται να δημιουργεί ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας. Για την Ξάνθης μας!


Και του χρόνου, με υγεία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά