«Φτου πιπέρι 3»-Βραδιά λαογραφίας, διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης

Βραδιά λαογραφίας με θέμα «Φτου πιπέρι 3» διοργανώνει ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Νίκος Τσαρδίδης  ο  Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, φέρνει και πάλι στην πόλη μας ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια το “Φτου πιπέρι 3”, ένα ανανεωμένο μουσικοθεατρικό δρώμενο, με λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και «μασάλια όλα τσ΄ Αποκριάς».

Ακούστε τον κ. Νίκο Τσαρδίδη.

/p>

Η Ανθή Θάνου, ο Αλέξανδρος Μακρής και η Κατερίνα Δούκα μας καλούν για να μας παρασύρουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις. Γριές, γέροι, όμορφες, άσχημες, μοναχοί, γιατροί, πρακτικοί, ένα έχουν στο νου τους... Πράξεις άνομες, καμώματα ακατονόμαστα. Τώρα όμως είναι καιρός να ειπωθούν, γιατί στις Απόκριες όλα επιτρέπονται!

Ο Νίκος Τσαρδίδης σημείωσε ότι πρόκειται για μία αποκριάτικη διαφορετική παράσταση, εμπλουτισμένη από παραμύθια, μουσική και τραγούδια της ελληνικής παράδοσης, ένα κομμάτι της παράδοσής μας που πρέπει να μείνει ζωντανό και να μην χαθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Η παράσταση είναι αυστηρά για ενήλικες, στην αφήγηση είναι η Ανθή Θάνου, στην κιθάρα ο Αλέξανδρος Μακρής και στο τραγούδι η Κατερίνα Δούκα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης με τιμή εισόδου στα 8 ευρώ και επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες για 50 καθήμενους, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα του ομίλου ή στην σελίδα τους στο διαδίκτυο, γιατί όπως είπε ο πρόεδρος του Ομίλου,  επισκέπτες από Κομοτηνή και Καβάλα που είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες παραστάσεις έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για την εκδήλωση της Κυριακής.

 

Τέσσερις φορές  παραβιάστηκε ο χώρος του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης

 

Τέσσερις φορές μέχρι τώρα έχει παραβιαστεί ο χώρος, όπου στεγάζεται ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης με τους επιτήδειους να παραβιάζουν τα παράθυρα και να έχουν αφαιρέσει όλο τον ηχητικό εξοπλισμό και τους υπολογιστές, με τον πρόεδρο του Ομίλου να δηλώνει ότι η κατάσταση είναι τραγική, και δεν ξέρουν τι θα αντικρίσουν κάθε φορά που ανοίγουν τα γραφεία τους, που βρίσκονται μάλιστα στο κέντρο της πόλης.

Ο Χορευτικός όμιλος έχει καταγγείλει τα συμβάντα στην Αστυνομία, ενώ ήδη βρίσκεται σε συζήτηση με τον Δήμο Ξάνθης, στον οποίο ανήκει το κτίριο που ενοικιάζει ο όμιλος, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα, με τον κύριο Τσαρδίδη να προτείνει την τοποθέτηση κάγκελων στα παράθυρα του κτιρίου και τονίζοντας ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά