Μανώλης Τσέπελης: Είμαστε Ξανθιώτες…μπορούμε πέρα από εμάς, να κάνουμε να γιορτάζει όλος ο κόσμος

Πλημμύρισε η πλατεία Δημοκρατίας, η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2023, με θερμούς υποστηρικτές των εκδηλώσεων, με ζεστούς ανθρώπους της Ξάνθης που είχαν στερηθεί τον θεσμό που αγαπούν, γιατί γεννήθηκαν μαζί του, και φαίνεται ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να χαρούν, να διασκεδάσουν, να σκορπίσουν χαρά και σε όλους γύρω τους.

Αφήνουμε πίσω γιατρούς και φάρμακα, είπε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος  κατά την ομιλία του,  συμπληρώνοντας: « για γιατρό εμείς έχουμε τον πολιτισμό και για φάρμακο την αλληλεπίδραση και την εξωστρέφεια» για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των πολιτών, όπως και στο κλείσιμο της ομιλίας του που είπε: «Θα αποδείξουμε ακόμη μια φορά ότι η Ξάνθη μας είναι ζωντανή και  πέρα από εμάς, μπορούμε να κάνουμε να γιορτάζει όλος ο κόσμος» ,  και καταχειροκροτήθηκε …..

 

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης είπε:

«Δίνουμε το παρόν στον μεγαλύτερο, στον πιο αντιπροσωπευτικό, στον πιο εμβληματικό θεσμό που γέννησε αυτή η πόλη.

Έναν θεσμό, που λειτουργεί  με σεβασμό στις παραδόσεις μας, στις αξίες, στα έθιμα και τον πολιτισμό μας,  που πέτυχε όλο αυτό το διάστημα να τον διασώσει,   αλλά και να τον διαδώσει, σε ολόκληρη την Ελλάδα και πέρα από αυτήν.

Τον θεσμό που εσείς δημιουργείτε με τη ζωντάνια το κέφι, τον ιδιαίτερο Ξανθιώτικο παλμό, που εξελίσσεται και μεγαλώνει χάρη σε εσάς»

Ο Μανώλης Τσέπελης αναφέρθηκε αρκετές φορές στο  «εκπληκτικό» όπως το χαρακτήρισε,  εθελοντικό κίνημα, τονίζοντας ότι αυτό είναι  το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, καθώς οι γιορτές εκτοξεύονται στα ύψη με τη μεγάλη, την ανεπανάληπτη συμμετοχή και συνέπεια των δεκάδων Συλλόγων της Ξάνθης, που εργάζονται ακατάπαυστα όλο τον χρόνο, για να πετύχουν αυτά τα θετικά αποτελέσματα για την Ξάνθη και ολόκληρη την κοινωνία…

«Ο κόσμος μας συνεχίζει να δοκιμάζεται, οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο πόλεμος στην ουκρανία, ο σεισμός σε Τουρκία και Συρία.

Δεν ξεχνούμε, δεν αδιαφορούμε, είμαστε αλληλέγγυοι, όλη η Ελλάδα είμαστε στο πλευρό τους, σε αυτές τις κοινωνίες που πληγώθηκαν σκληρά….», σημείωσε.

«Εμείς, μαζί με όλους τους πολίτες μας, τους επισκέπτες μας από την ελλάδα και το εξωτερικό, γινόμαστε μια αγκαλιά, στην Ξάνθη, στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας, της ενθάρρυνσης, της πίστης …. στο μεγάλο δώρο που λέγεται ζωή.

Αυτό το δώρο,  μέσα από τον πολιτισμό, την παράδοση, τη συνύπαρξη, τον σεβασμό και τη διάδραση εκφράζετε και προστατεύετε, ΕΣΕΙΣ,  με τον καλύτερο τρόπο», αναφερόμενος στους Ξανθιώτες που έχουν πάρει εδώ και μισό αιώνα τις γιορτές στα χέρια τους.

«Ελάτε να γιορτάσουμε, να χαρούμε, να ξαναβρεθούμε, γιατί αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, να περνά δια πυρός και σιδήρου, να πολεμά, να νικά, να δυναμώνει και να προχωρά», τόνισε και συνέχισε:

«Αφήνουμε πίσω γιατρούς και φάρμακα….. Γιατρός είναι  ο Πολιτισμός και Φάρμακο  η αλληλεπίδραση και η εξωστρέφεια.

Είμαστε εδώ να εκφραστούμε να διασκεδάσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί».

«Να αποδείξουμε ακόμη μια φορά ότι η Ξάνθη μας είναι ζωντανή και μπορούμε, πέρα από εμάς, να κάνουμε να γιορτάζει όλος ο κόσμος….. Γι αυτό είμαστε  Ξανθιώτες… θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί»

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για να ξεκινήσει η υλοποίηση του θεσμού, σημειώνοντας:

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο και όλους τους συνεργάτες του, όλο το συμβούλιο, που πραγματικά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, για να πετύχουμε το μέγιστο, σε αυτόν τον μεγάλο δυναμικό θεσμό»

Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από την οροφή του Δημαρχείου, επισφράγισαν με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την επίσημη έναρξη του θεσμού, ενώ ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον  show από τη σχολή χορού του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και φυσικά η Λένα Ζευγαρά που στην κυριολεξία αποθεώθηκε ………

Καλό ξεκίνημα

Καλές Γιορτές σε όλους

Με κέφι και ζωντάνια

Χωρίς γκρίνια και μιζέρια…

Με ελπίδα και χαμόγελα

Με φως και σεβασμό, με μια προσπάθεια να βγούμε  για λίγο από το «ΕΓΩ»

Όλοι ΕΣΕΙΣ-ΕΜΕΙΣ, Μπορούμε ._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά