Ο Δήμος Ξάνθης με το XanthiTechLab, πάλι πρωτοπορεί, στον 3ο Διαγωνισμό διαπραγμάτευσης

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου 2023,  η φάση εκπαίδευσης, με ξεχωριστές τοποθετήσεις και το μοναδικό workshop στο δημόσιο λόγο  όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν  τις αρχές της διαπραγμάτευσης, της διαχείρισης συγκρούσεων και της συμφωνίας.

Θα ακολουθήσουν η  1η προκριματική φάση : 22 -23 Απριλίου και η 2η προκριματική φάση με τον  τελικό: 29-30 Απριλίου 2023, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Πρόκειται για τον  3ο Διαγωνισμό Διαπραγμάτευσης στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, που μετά τον δεύτερο χρόνο επιτυχημένης διεξαγωγής του, το Τhrace Νegotiations Τournament  ήρθε για το 2023 να απευθυνθεί σε   φοιτητές, νέους επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς.

Στόχος είναι να δοθεί  μια πλήρης εμπειρία στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, μέσα από διαδραστικά σενάρια και ασκήσεις σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις γνώσεις του προσώπου, ώστε  να επιτύχουν την επιθυμητή συμφωνία.

Διοργανώνεται από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το SDGs DUTH Hub ,UN Sustainable Development Solutions Network – Youth Initiative και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Ανταγωνιστικότητας (BICC) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του IHU .

Πρόκειται για τον 1ο καινοτόμο διαγωνισμό αυτού του επιπέδου που πραγματοποιείται στη Β. Ελλάδα, με κορυφαίους μέντορες του είδους και ειδικούς στη διαπραγμάτευση και τη διαχείριση συγκρούσεων.

Στην προσπάθεια εξέλιξης του διαγωνισμού, εξελίσσεται ο πρωτότυπος αλγόριθμος του 2022 και χρησιμοποιείται  στα πλαίσια του “Thrace Negotiations Tournament” 2023

 Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος, θα αναλύει τις εκφράσεις των διαγωνιζομένων δίνοντας έτσι μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα.

Thrace Negotiations Tournament, από το Xánthi TechLab - Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης , SDG Student Hub DUTh και την συνεργασία με το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Ανταγωνιστικότητας (BICC) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας - International Hellenic University/Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Alec Mally

Director of Global Economic Affairs, Foresight Strategy & Communications

Former U.S. Consul General in Thessaloniki & Economic Counselor in Athens

Theriou Georgios

Αν. Καθηγητής

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος - ΔΙ.ΠΑ.Ε

Alexandros Drivas

Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής

(Υποψ. Διδακτωρ, Πάντειο Πανεπιστήμιο), Research Fellow HALC (Hellenic American Leadership Council)

Νεκτάριος Ορφανίδης

Αστυνομικός Υποδιευθυντής, βοηθός Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Διαπραγματευτής

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά