Η Ξάνθη γιορτάζει. Το Πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμεγια την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.
Κατά την διάρκεια των  γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.
 
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης στον χαιρετισμό των γιορτών Παλιάς Πόλης, σημειώνει:
 
Σας καλωσορίζω στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Ξάνθης, που προβάλλει την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά της, μέσα στον ανοιχτό μουσειακό χώρο:
την Παλιά μας Πόλη - αυτήν την «παραμυθένια Ξάνθη, τη διατηρητέαν», όπως την αποκαλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις...
 
Ελάτε να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια να περιδιαβούμε ανάμεσα στα επιβλητικά αρχοντικά να πάρουμε μια γεύση από παλαιότερες εποχές, στο σήμερα, ακολουθώντας τον «δρόμο» του Πολιτισμού, που ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων.
 
Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι στηρίζουν, με μεράκι τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας, αλλά κυρίως τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες -το ενθουσιώδες Εθελοντικό Κίνημα της περιοχής μας- που αποτελούν και τους πρωταγωνιστές, όπως και σε κάθε πολιτιστικό θεσμό που ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να διοργανώνει.
 
Η Ξάνθη υποδέχεται τους επισκέπτες της σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς και με όχημα την πολιτιστική της κληρονομιά, το κέφι και τη φιλοξενία της, θα προσφέρει και φέτος πολύτιμες στιγμές ξεγνοιασιάς, ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας.
 
Το Πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, εδώ:
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Παλιά Πόλη
Τοπικά