Ξάνθη: Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής, έσωσε την περιοχή // Ο Δήμος Ξάνθης σε επαγρύπνηση // Όλοι πρέπει να απομακρύνουμε την καύσιμη ύλη.

Αναζητούνται οι αιτίες της εκδήλωσης πυρκαγιάς, λίγο μετά τις 15:00 κοντά στα γήπεδα της ΕΠΣ Ξάνθης στην  πετρελαιοαποθηκών και

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα, δίπλα στο επιπλοποιείο «ΤΣΑΠΑΡΗ» και γρήγορα επεκτάθηκε σε σταθμευμένο-παροπλισμένο φορτηγό κλειστού τύπου, που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής.

Η γρήγορη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης στάθηκε σωτήρια, καθώς στο επιπλοποιείο, από τη φύση της επιχείρησης, υπήρχε μεγάλη ποσότητα ξυλείας και εύφλεκτα υλικά, ενώ  σε τμήμα της επιχείρησης, λειτουργεί βαφείο ξυλείας.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντόνιζε, από την πρώτη στιγμή,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  Αντιπύραρχος Χρήστος Γκίκης, ενώ στο σημείο άμεσα βρέθηκε ο κ. Τούλης Τσακιρίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και από τη ΔΕΥΑ Ξάνθης, ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης διέθεσε υδροφόρα για την επιτήρηση του σημείου μετά την κατάσβεση της φωτιάς ώστε να αποδεσμευθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Από τις εικόνες, γίνεται σαφές, το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε όλοι μας ώστε να απομακρύνουμε άμεσα, από τις αυλές μας, τα γειτονικά οικόπεδα και την γύρω περιοχή, ύλη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια πυρκαγιά, ειδοποιώντας τις αρχές και επίσης πόσο σημαντικό είναι να απομακρύνουμε, να κόβουμε δέντρα,  που εφάπτονται των κτισμάτων.

Η υψηλή θερμοκρασία και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, απαιτούν υψηλή ετοιμότητα και άμεση  διάθεση μέσων, ώστε να αντιμετωπίζεται στο αρχικό του στάδιο, οποιοδήποτε συμβάν.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, γίνεται άμεση διερεύνηση από τις ανακριτικές αρχές, ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα, σχετικά με τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο σημείο δίπλα από τα έπιπλα «ΤΣΑΠΑΡΗ».

Συνεχίζεται η επαγρύπνηση από τον Δήμο Ξάνθης και οι περιπολίες στα άλση και δάση της Ξάνθης, όπου ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και διαμονής πολιτών, για προληπτικούς λόγους, καθώς μια απροσεξία, μπορεί να αποβεί μοιραία, για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά