Αφ. Τσακιρίδης: Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή-Ζήτησε να επιδείξουν υπευθυνότητα όλοι οι πολίτες

 

  • Οι νέοι μας στην πλειοψηφία τους αντιλαμβάνονται ότι μια απροσεξία στο δάσος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Η μειοψηφία που δεν το αντιλαμβάνεται,  καλό είναι να τύχει και της επίβλεψης των γονιών και κηδεμόνων τους
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έχουμε τα μάτια μας 14 ώστε να ειδοποιούμε τις αρχές από το πρώτο λεπτό που αντιληφθούμε κάποιο γεγονός.

Μια δύσκολη εβδομάδα θα είναι αυτή που ξεκινά από σήμερα στην Π.Ε Ξάνθης, αφού οι καιρικές συνθήκες απαιτούν επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή για ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως μεσημεριανές ώρες, κατά διαστήματα ισχυροί άνεμοι και χαμηλή υγρασία θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για όλη την τρέχουσα εβδομάδα.

Ήδη όλος ο μηχανισμός του Δήμου Ξάνθης, μαζί με τους εθελοντές και τους αρμόδιους φορείς και αρχές σε θέματα πυροπροστασίας,  βρίσκονται σε επιφυλακή και θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες.

Όμως απαραίτητη είναι η ενημέρωση όλων των δημοτών και η αυξημένη προσοχή τους, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Αφεντούλης Τσακιρίδης.

Ακούστε τον αντιδήμαρχο Π.Π του Δήμου Ξάνθης κ. Αφ. Τσακιρίδη.

 

Απηύθυνε έκκληση, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου,  προς τη νεολαία της Ξάνθης και τους γονείς των παιδιών να μην προσέρχονται στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης αυτές τις ημέρες που ισχύουν οι απαγορεύσεις προς αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην σταθμεύουν τα οχήματα τους και να μην κάνουν στάση στο δρόμο που οδηγεί μπροστά από το εστιατόρια ‘Ξανθίππη’ προς Σταυρούπολη:’ Παρά το γεγονός ότι ισχύουν απαγορεύσεις διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας  στα περιαστικά δάση , δυστυχώς συναντάμε αρκετούς, κυρίως νέους, αλλά και τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη κι αναζητούν σημεία δροσιάς. Όπως επίσης αρκετούς οδηγούς να σταθμεύουν στο δρόμο προς Σταυρούπολη μπροστά από το περιαστικό άλσος. Φυσικά ζητάμε ευγενικά την απομάκρυνση τους, ενημερώνοντας για τους λόγους, και ανταποκρίνονται. Όμως δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί. Ακόμη και κάτι ασήμαντο μπορεί, κάτω από αυτές τις συνθήκες, να αποβεί μοιραίο’, υπογράμμισε.

Ζήτησε για μια ακόμη φορά από τους συμπολίτες που δεν έχουν φροντίσει να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους να το πράξουν άμεσα:’ έπρεπε ήδη να έχει γίνει και να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που χρειάζεται. Ίσως πρέπει η πολιτεία να αυστηροποιήσει τις σχετικές διατάξεις. Παρά τις εκκλήσεις μας και τις εκκλήσεις της Π.Υ υπάρχουν ακαθάριστα οικόπεδα ακόμη και μέσα στην πόλη’’ τόνισε.

Όπως σημείωσε έχουν καθαριστεί οι αντιπυρικές ζώνες σε Παλιά Πόλη και Σαμακώβ, έχουν συγκληθεί τα τοπικά όργανα και έχουν συσταθεί ομάδες από εθελοντές, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου την επιτήρηση.

Εστίασε στα συμβάντα που με αποτελεσματικότητα διαχειρίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης , το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών , το Σάββατο κοντά στα Νεκροταφεία και στο Δροσερό, ευχαριστώντας δημόσια όλο το έμψυχο δυναμικό της Π.Υ για το δύσκολο έργο του και στον τομέα της πρόληψης αλλά και στον τομέα της καταστολής.

‘Η συμπεριφορά μας κάθε μέρα πρέπει να είναι σαν να έχει ήδη γίνει το συμβάν αν θέλουμε να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις. Και η συνεργασία του κάθε πολίτη είναι απαραίτητη. Είναι μια περίοδος που απαιτείται από όλους μας υπευθυνότητα’, κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά