Κων/νος Ποτόλιας: Ένας ενεργός πολίτης 17 ετών

Είναι μόλις 17 ετών και ήδη με σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών του καταφέρνει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας στην Ξάνθη, είτε σε επίπεδο συμπεριφορών, είτε σε επίπεδο παραλείψεων.

Ο Κωνσταντίνος Ποτόλιας, ο 17χρονος Ξανθιώτης, επιθυμεί να αλλάξει όλα όσα κατά τη γνώμη του και την αισθητική του δεν συνάδουν με τη ζωή σε μια  όμορφη πόλη.

Ήδη έχει φιλοξενηθεί  στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, γνωστοποιώντας ενέργειες του για θέματα καθημερινότητας και σήμερα το πρωί , για μια ακόμη φορά, αξιοποίησε το βήμα του δημοτικού ραδιοφώνου προκειμένου να απευθυνθεί στους συμπολίτες του, αλλά και στις τοπικές αρχές.

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει προκειμένου να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κουρτίδη ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, επιμένει: ‘ δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να μην έχει γιατρούς κι ασθενοφόρα. Να ταλαιπωρούνται συμπολίτες και να υποχρεώνονται , έχουν δεν έχουν χρήματα, να μεταβαίνουν για λόγους ασθενείας σε άλλες περιοχές’.

Ενημερώνει για την επικοινωνία του με το τμήμα πρασίνου του δήμου Ξάνθης προκειμένου να καθαριστεί , για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς,  οικόπεδο του δήμου στη συμβολή των οδών Βλαχοπούλου και Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Η υπηρεσία καθάρισε το χώρο, όμως άφησε ένα σημείο με χώμα στο οποίο υπάρχουν , υποστήριξε, γυαλιά, χόρτα κ.α , ζητώντας να απομακρυνθούν άμεσα.

Στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων οδηγών στην πόλη συνεχίζουν , με δικαιολογία την ολιγόλεπτη στάθμευση, να καταλαμβάνουν ράμπες και ειδικούς χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ και, τέλος, στηλίτευσε και τη συμπεριφορά εκείνων που επιμένουν να θεωρούν παιχνίδια τα ζωάκια που παίρνουν υπό την κηδεμονία τους, τα βαριούνται και τα παρατούν στους δρόμους, ανακυκλώνοντας διαρκώς το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Από την κριτική του δεν έλειψαν και οι κηδεμόνες που αφήνουν κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες , όπως τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, τα ζώα τους στα μπαλκόνια καθώς και τα ζώα ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν , αλλά και οι γείτονες διαμαρτύρονται.

Ακούστε τον Κ. Ποτόλια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά