Οι φωτιές σε Ροδόπη και Έβρο σήμερα το πρωί.// Ενέργειες για να ανακοπεί η πορεία της μεγάλης φωτιάς της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Επέμβαση από τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, σε συνεργασία με υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών στην περιοχή του Μεγάλου  Ρέματος της Αισύμης στο Σανιδοχώρι, αποφασίστηκε προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της μεγάλης φωτιάς της Δαδιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά, που καίει στην Κίρκη και την Συκορράχη, κατέβηκε προς την περιοχή της Αύρας όπου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο, προερχόμενο από τη Δαδιά, κινείται προς τους οικισμούς των Κοίλων και της Μελίας, οι οποίοι εκκενώνονται, καθώς και προς το ρέμα της Ιτέας στη Μάνθεια.

Μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει και στην περιοχή της Μαυρόπετρας, το οποίο κινείται νοτιοδυτικά προς την Συκορράχη και το Νομό Ροδόπης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, τόνισε ότι έχουν καεί πάνω από 350.000 στρέμματα σε Έβρο και Ροδόπη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά