Συνεχίζονται με ένταση οι προσπάθειες στον Έβρο// Δ. Πέτροβιτς: Από τη Δευτέρα αλλάζουν κατεύθυνση οι άνεμοι

Στον Έβρο  επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Λευκίμμη και σε λίγα λεπτά και για  Κασσιτερά

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν στον Έβρο οι κάτοικοι του οικισμού Λευκίμμη γύρω στις 14:06, που τους λέει να κατευθυνθούν προς το Τυχερό.

Το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Στις 14:20 ήχησε το 112 για εκκένωση του οικισμού Κασσιτερά προς Σάπες.

Δημήτρης Πέτροβιτς

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε ότι πλέον η πυρκαγιά είναι ενιαία. Είναι μία «πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», που έχει προκαλέσει ανείπωτη καταστροφή» τόνισε.

«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι το μέτωπο της Δαδιάς δεν μπορεί να περιοριστεί, δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Και αυτό μας προβληματίζει περισσότερο», ανέφερε, προσθέτοντας: «Χθες είχαμε συναγερμό στην Αύρα, τη Συκορράχη, στην Αισύμη άλλαξαν οι άνεμοι και είχαμε απειλή, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η φωτιά στη Δαδιά.

Μιλάμε για περισσότερα από 750.000 στρέμματα στο δασικό σύμπλεγμα Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Να φανταστείτε το δασικό αυτό σύμπλεγμα είναι 1.600.000 στρέμματα και αυτή η πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

«Απευθύναμε μια ακόμα έκκληση για ενίσχυση των μέσων, γιατί από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου. Όλα αυτά μας προβληματίζουν» κατέληξε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά