Αφ.Τσακιρίδης: Ευγνωμοσύνη κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές και τις αρχές για την προστασία του δασικού μας πλούτου- Τι είπε για το σχεδιασμό της Π.Π του Δήμου Ξάνθης

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε, με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Αφεντούλης Τσακιρίδης σε όλες :’’ τις υγιείς δυνάμεις της πόλης που με το πρώτο κάλεσμα της Π.Π του Δήμου και της Π.Ε Ξάνθης.

Ακούστε τον κ. Αφ. Τσακιρίδη.

Ήταν παρόντες, 24 ώρες το 24ωρο, στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης, στη Χρύσα, στα Κιμμέρια και  σε όλα τα σημεία που έχρηζαν ανάγκης φύλαξης, μέχρι και στα χωμάτινα μονοπάτια, ώστε να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς  αυτό το πραγματικά τραγικό καλοκαίρι στην περιφέρεια ΑΜΘ’ υπογράμμισε , ευχαριστώντας από καρδιάς μαζί με τους εθελοντές – τους οποίους για μια ακόμη φορά κατονόμασε και ευχαρίστησε έναν προς έναν-, τις υπηρεσίες του Δήμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, τον διοικητή και το διευθυντή αντίστοιχα και τα στελέχη καθώς και το Δ’Σ.Σ :

"σε μια πραγματικά εξαιρετικά πιεστική περίοδο καθώς έπρεπε να συνδράμουν και στα μέτωπα της Καβάλας, της Ροδόπης, του Έβρου, με ανακλήσεις αδειών,  ήταν μέρα νύχτα εκεί , άγρυπνοι φρουροί, μαζί με τους άξιους θαυμασμού εθελοντές μας. Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου και σε όλους εκείνους τους συμπολίτες που μου τηλεφωνούσαν και μου ζητούσαν να έρθουν να βοηθήσουν . Τους εξηγούσα ότι για να συνδράμουν πρέπει να ενταχθούν σε ομάδες εθελοντών πιστοποιημένες και εκπαιδευμένες από την Π.Υ. και ότι δύνανται , εφόσον το επιθυμούν, να ενταχθούν σε μια τέτοια ομάδα. Αυτή είναι η μαγεία αυτής της πόλης: οι άνθρωποι της. Όταν πρόκειται για το σπίτι τους, την πόλη τους , το δάσος τους, δεν λειτουργούν μεμονωμένα αλλά συλλογικά", δήλωσε.

 

Ο κ. Τσακιρίδης υπογράμμισε ότι παραμένει σε ισχύ για λίγες ημέρες ακόμη η απόφαση περί απαγόρευσης διαμονής, διέλευσης και κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και για μια ακόμη φορά κάλεσε κυρίως τη νεολαία της πόλης να μην επισκέπτεται το περιαστικό δάσος καθώς μπορεί να χαμήλωσε ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Ξάνθη, όμως η επιτήρηση με όλες τις ομάδες περιφρούρησης, συνεχίζεται και ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Ενημέρωσε για τον σχεδιασμό της Π.Π. του Δήμου Ξάνθης , ο οποίος διαρκώς επικαιροποιείται, για τη συνεννόηση με το Δ.Π.Θ,  το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές ώστε εκτός από το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς στην Παλιά Πόλη επί χάρτου,  το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει και το πρακτικό μέρος , δηλαδή ασκήσεις εκκένωσης του οικισμού από τους κατοίκους.

Υπενθύμισε ότι ο Δήμος Ξάνθης κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη στην ψηφιακή μεταρρύθμιση για την πρόληψη του περιαστικού άλσους με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας –drones, κέντρο ελέγχου, ανιχνευτές καπνού και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος του προγράμματος για να ξεκινήσει την υλοποίηση:’ μαζί με το έμψυχο δυναμικό μας, η νέα τεχνολογία θα συμβάλλει σε ακόμη πιο αποτελεσματική πρόληψη’ επεσήμανε, προσθέτοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν πράγματι επικίνδυνο : ‘ για πρώτη φορά στην Ξάνθη είχαμε ποσοστό ξηρασίας 10%. Κοντέψαμε να σπάσουμε το ρεκόρ 7% ξηρασίας που είχε σημειωθεί σε κάποιες περιοχές της χώρας πριν 30 χρόνια…’

Τέλος ευχαρίστησε το δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τον αντιδήμαρχο διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών κ. Μανώλη Φανουράκη για την έμπρακτη στήριξη στο δύσκολο έργο του συντονισμού της Π.Π. του δήμου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη : Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά