Μ. Τσέπελης στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης: Ο Πολιτισμός πέρσι νίκησε το γκρίζο της Πανδημίας, φέτος δίνει μάχη με το μαύρο των πυρκαγιών.

«Ο Πολιτισμός δίνει πάντα απάντηση.  Προσφέρεται  ως δώρο στην κοινωνία των ανθρώπων που δοκιμάζεται, πληγώνεται,  φοβάται», σημείωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης στην εισαγωγή του, κατά την επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης και συνέχισε:

«Πέρσι νίκησε το γκρίζο της πανδημίας, σήμερα δίνει μια νέα μάχη με το μαύρο των πυρκαγιών,  που έπληξαν και πάλι τη χώρα,  πληγώνοντας  την πατρίδα μας,  την περειφέρειά μας, με  δραματικό τρόπο.

Γίναμε όλοι μια γροθιά για να πολεμήσουμε τις φλόγες και στην Ξάνθη μας από την πρώτη στιγμή κάναμε ότι απαιτείται και συνεχίζουμε, για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο.

Όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επι ποδός και μαζί με αυτό το πολύτιμο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας , τους εθελοντές μας, σε 24ωρη βάση,  κάνουμε το καθήκον μας.

 Σας ευχαριστούμε,  υπέροχοι συνδημότες μας

Το μυαλό μας είναι εκεί στον Έβρο αλλά και οι δυνάμεις και τα μέσα του Δήμου και όλης της Περιφέρειας .   Σε μία περίοδο που η στάχτη θέλει να βάψει το νου , την καρδιά και την ψυχή εμείς αντιστεκόμαστε και λέμε ναι στη ζωή,  αφού όσο έχουμε ο ένας τον άλλον, με ασπίδα τον πολιτισμό,  δεν φοβόμαστε τίποτα…», τόνισε ο Μανώλης Τσέπελης και αναφερόμενος στις περιπλανήσεις των επισκεπτών στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, σημείωσε:

«Σε αυτό το ταξίδι πρωταγωνιστούν δύο εμβληματικά κτήρια, το Παλιό Δημαρχείο και η Δημοτική Πινακοθήκη.

Το ιστορικό κτήριο της Δημαρχίας,  ανοίγει τις πύλες του, φιλοξενώντας τη νοσταλγία μέσα από ενδιαφέροντες εκδηλώσεις και σας καλεί να το εξερευνήσετε.

Η δημοτική μας πινακοθήκη φέτος υποδέχεται την τέχνη του Σινεμά και εστιάζει, σε ασπρόμαυρο πλάνο,   στην Ελληνική και ξένη φιλμογραφία.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης καταλήγοντας, ανάφερε:

«Ελάτε να περιπατήσουμε σε αυτό το μαγικό μονοπάτι μέσα στην παλιά πόλη. Να συναντηθούμε ξανά μέσα από τη χαρά, την ψυχαγωγία, τον πολιτισμό».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που για άλλη μια χρονιά πρόσφεραν τα μέγιστα, όπως είπε, για να αποδοθεί στο κοινό ένα άρτιο αποτέλεσμα:

Ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, στον πρόεδρο του ΕΒΕ  Στέλιο Μωραΐτη και το ΔΣ, στον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλία Ασκαρίδη, στα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης.

Επίσης, ευχαριστίες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους –«την καρδιά των Γιορτών»- όπως χαρακτηριστικά είπε, στους Καλούς Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης και στην Ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων Ξάνθης, που καλύπτουν υγειονομικά τις εκδηλώσεις, στους χορηγούς, που υποστηρίζουν τον θεσμό και ιδιαίτερα στους εθελοντές –«τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες που αποτελούν τους πρωταγωνιστές των Γιορτών, αλλά και κάθε πολιτιστικού θεσμού, που ο Δήμος Ξάνθης έχει την τιμή να διοργανώνει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ: Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Παλιά Πόλη
Πολιτιστικά
Τοπικά