Ξάνθη: Ριπές αέρα 9 μποφόρ, έφεραν προβλήματα στην ανατολική πλευρά της πόλης

Ριπές αέρα, πολύ μικρής διάρκειας που όμως   ξεπερνούσαν τα 9 μποφόρ είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στην ανατολική κυρίως πλευρά της Ξάνθης.

Πιο ήπια η δραστηριότητα του φαινομένου «Π» στα δυτικά και νότια του Νομού Ξάνθης, όμως ακόμη δεν έχουμε συνολική εκτίμηση των δυσμενών αποτελεσμάτων.

Ιδιοκτήτες ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές, βρίσκονται σε επαφή με τις ασφαλιστικές τους εταιρίες προκειμένου να διευκρινίσουν για την κάλυψη των συμβολαίων τους από τέτοιου είδους φαινόμενα και την ενεργοποίηση των πραγματογνώμων για τη διαπίστωση και καταγραφή των βλαβών, πριν αποσύρουν από τα σημεία τα οχήματά τους.

 Ο ιδιαίτερα δυνατός αέρας και η καταρρακτώδης βροχή, προκάλεσαν προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές σε όλο τον Νομό.

Δέντρα και κλαδιά έπεσαν σε πολλά σημεία της πόλης, παρόλο που είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες εκτενές κλάδεμα και απόσυρση αρκετών δέντρων που σε σημεία όπως έξω από το γυμνάσιο-λύκειο της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ εγκυμονούσαν κινδύνους.

Τα συνεργία του Δήμου Ξάνθης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκονται στα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς υπήρχε από την Παρασκευή, επιφυλακή των υπηρεσιών από την Πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης.

  Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας έχει επιτευχθεί στο σύνολο των διοικητικών ορίων της Ξάνθης, εκτός από την οδό Κονδύλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά