Ν. Δένδιας από Ξάνθη: Εδώ στην Ελλάδα θα είστε πάντα σαν στο σπίτι σας.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε η τελευταία φάση της  διακρατικής άσκησης «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 23/OLYMPIC COOPERATION – 23» με τον  σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ που αφορά στις διεθνείς δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), μεταξύ τμημάτων της Ελλάδας, της Κύπρου, των Η.Π.Α., της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, καθώς και με παρατηρητές από  από Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ινδία, Ρουμανία και Σαουδική Αραβία.


Στο Πετροχώρι που για μία ακόμη φορά ήταν υποδειγματικά προετοιμασμένο σε όλα τα επίπεδα, από την είσοδο στην πύλη, τη μεταφορά στους χώρους διεξαγωγής της άσκησης, τη φιλοξενία, τον ευπρεπισμό, την παροχή  ενημέρωσης, τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, έως και τη δεξίωση μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, όλα κίνησαν ομαλά, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να αποδεικνύουν στην πράξη, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και αποτελεσματικότητας, στο ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό, σενάριο.

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας που παρακολούθησε όλη την άσκηση,  απευθυνόμενος στους διοικητές και το προσωπικό των τμημάτων των δυνάμεων που συμμετείχαν,  ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα τμήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γεωργία, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Βουλγαρία, τη Γαλλία και φυσικά από την Ελλάδα, για την εξαιρετική αυτή παρουσία στη σημερινή άσκηση και να σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου για τη συνεισφορά σας στην κοινή προσπάθεια προστασίας των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας στην ανθρωπότητα.

Προηγουμένως λέχθηκε από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη ότι πολλοί από εσάς είστε μακριά από τα σπίτια σας. Θα μου επιτρέψετε - και βεβαίως απευθύνομαι στο προσωπικό των άλλων χωρών - να σας πω ότι εδώ στην Ελλάδα θα είστε πάντα σαν στο σπίτι σας. Σας ευχαριστώ θερμά, από την καρδιά μου, για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Και μια τελευταία υπογράμμιση. Είναι για εμάς τους Έλληνες πολύ σημαντικό μετά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να βλέπουμε ξανά τόσο μεγάλη γαλλική στρατιωτική παρουσία στο έδαφος και ιδίως στη Θράκη.

Σας ευχαριστώ πολύ»

Σημειώνουμε την παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Άγγελου Χουδελούδη, που εκπροσωπούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην άσκηση και την ιδιαίτερα θετική ενέργεια που εκπέμπει, σε κάθε επαφή του, με τους συνεργάτες του και τους πολίτες.

Ο κύριος Αρχηγός, στη δεξίωση, είχε εκτενή συζήτηση με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δίνοντας, με πολύ ευγένεια, απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν, αναδεικνύοντας τον σχεδιασμό και τα πολλά  εναλλακτικά σχέδια  που υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν,  όταν αυτό απαιτηθεί, καταδεικνύοντας τελικά, το πόσο βαθιά γνωρίζει τις μικρές λεπτομέρειες της γεωγραφίας της χώρας και  τη διακλαδική προσέγγιση των πραγμάτων, παρέχοντας ένα υψηλό αίσθημα σιγουριάς, δύναμης, αισιοδοξίας και αποτελεσματικότητας.

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά