Μαρία 40 ετών στην Ξάνθη// Μου είπαν ότι το παιδί μου χρειάζεται άμεσα χειρουργείο.

Πολλές είναι οι μαρτυρίες προσώπων της Ξάνθης, που δέχτηκαν τηλεφωνήματα σε σταθερό τηλέφωνο, με απόκρυψη και με τη γνωστή μέθοδο, προκάλεσαν πανικό, με κάποιον  να  προσποιείται τον τραυματία, φωνάζοντας και κλαίγοντας, λέγοντας πως είναι ο υιός της οικογένειας και δίνοντας τη γραμμή σε «γιατρό», για να ενημερώσει για την κατάσταση του τραυματία, την ανάγκη άμεσου χειρουργείου και βέβαια το κόστος της επέμβασης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της 40χρονης Μαρίας, που στη φωνή του προσώπου, σε συνθήκες πανικού, αναγνώρισε τη φωνή του παιδιού της και ευτυχώς κλείνοντας τη γραμμή έτρεξε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης, διαπιστώνοντας την απάτη.

«Άκουσα μια φωνή στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου μου, να σφαδάζει από πόνο, να μου λέει…. μαμά, μαμά…. Έχω σπάσει το πόδι μου σε τρία σημεία……και μου έδωσε τον γιατρό να μου πει για την κατάσταση και για επείγον χειρουργείο που απαιτούσε χρήματα….

Έκλεισα αμέσως το τηλέφωνο χωρίς να καταλάβω ότι πρόκειται για απάτη, φαντάστηκα ότι άκουσα τη φωνή του παιδιού μου και έφυγα πανικόβλητη για το νοσοκομείο.

Εκεί διαπίστωσα την απάτη, καθώς με διαβεβαίωναν ότι δεν είχαν κανένα περιστατικό.

Έβαλα τα πράγματα στη σειρά, ανέκτησα την ψυχραιμία μου, επικοινώνησα με το σχολείο του παιδιού μου και διασταύρωσα ότι ήταν εκεί, σώο και αβλαβή»

«Δεν πίστευα σε καμιά περίπτωση ότι θα συμβεί σε μένα αυτό και μάλιστα γελούσα όταν άκουγα ότι κάποιοι πέφτουν θύματα μιας τέτοιας απάτης. Έλεγα πως είναι δυνατόν να μη ξεχωρίζει η μάνα τη φωνή του παιδιού της, από τη φωνή ενός ξένου….και όμως διαπίστωσα ότι είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς …. γιατί δημιουργούν ένα κλίμα πανικού και από την ένταση και το κλάμα της φωνής αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της ….», πρόσθεσε .

 

Από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 που παρουσιάστηκε το περιστατικό στην κα. Μαρία, άλλα δύο περιστατικά ήρθαν σε γνώση μας, όμως στα συγκεκριμένα που μιλούσαν για ατύχημα με αυτοκίνητο, δεν υπήρχαν παιδιά ανάλογης ηλικίας που να οδηγούν αυτοκίνητο και έτσι η απάτη αποκαλύφθηκε άμεσα.

Συμπεραίνουμε, ότι δεκάδες ή και εκατοντάδες τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν από τους δράστες που κινούνταν στην Ξάνθη, προκειμένου να βρουν το θύμα τους, να λάβουν χρήματα και να αποχωρήσουν, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις που διαλευκάνθηκαν οι απάτες, οι αρχές εντόπισαν ότι στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται από 3 έως 5 άτομα που έχουν διακριτούς ρόλους και αναπτύσσουν την απάτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά