Ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχάλης Τσέπελης, σε μια πρώτη προσέγγιση των Θ.Λ.Ε. - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024

Ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Μιχάλης Τσέπελης φιλοξενήθηκε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, με αφορμή την συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024.

Πρόκειται, όπως σημείωσε, για μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών- καρναβαλικών συλλόγων, που σχετίζονται κυρίως με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ενώ την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ανάλογη συνάντηση και με τους εκπροσώπους των λαογραφικών συλλόγων.

Οι ΘΛΕ πλησιάζουν και ετοιμαζόμαστε, υπογράμμισε ο κύριος Τσέπελης, διευκρινίζοντας ότι και στις δύο συναντήσεις θα συζητηθούν τα ζητήματα διοργάνωσης, όπως  και το κεντρικό θέμα των φετινών εκδηλώσεων, έτσι ώστε ο Δήμος Ξάνθης να προχωρήσει άμεσα στην προώθηση τους, ενώ μέχρι τις 26 Ιανουαρίου θα πρέπει οι σύλλογοι, που συμμετέχουν, να καταθέσουν τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν, προκειμένου να αποτυπωθούν στο πρόγραμμα των ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024, η έναρξη των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου με την Λαογραφική Παρέλαση.

Καλή συνεργασία

Στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές-Ξανθιώτικο Καρναβάλι θα δοθεί βαρύτητα, έτσι ώστε η πορεία τους να συνεχίσει να είναι ανοδική, πρόσθεσε ο κύριος Τσέπελης, λέγοντας ότι υπάρχουν σκέψεις, ιδέες  και όρεξη και όλα εξαρτώνται από την καλή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των πολιτιστικών συλλόγων για να πάμε ένα βήμα παραπάνω, που πιθανόν χρειάζεται, ενώ εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρχει αυτή η καλή συνεργασία, για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα και η προώθηση

Θεωρώ ότι μετά από συζητήσεις με τα στελέχη του Δήμου, που είναι επιφορτισμένοι με την προετοιμασία των εκδηλώσεων, τόνισε ο αντιδήμαρχος, θα προχωρήσουμε παράλληλα με την οριστικοποίηση του προγράμματος και στην  προώθηση τους αρκετά νωρίς για να επιτύχουμε την ανάλογη επισκεψιμότητα και προβολή, σημειώνοντας ότι η πρώτη εβδομάδα θα είναι η εβδομάδα της λαογραφίας και η δεύτερη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, γιατί οι ΘΛΕ και το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι δύο ενότητες σε μία

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ζητά και έχει συνεχή ενημέρωση, πρόσθεσε ο Μιχάλης Τσέπελης, έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και όπως τόνισε, ίσως να υπάρξουν και κάποιες διαφορετικές πινελιές στο φετινό πρόγραμμα, εάν το επιτρέψει ο χρόνος που πιέζει, αλλά σίγουρα θα είναι ένα αξιόλογο καρναβάλι, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την χρονική περίοδο γίνονται και οι συζητήσεις με τους καλλιτέχνες για να οριστικοποιηθούν και οι συναυλίες, λέγοντας ότι, τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος.

Νέες προτάσεις, σχεδιασμός, επιμονή και υπομονή, που οδηγεί στο θετικό αποτέλεσμα

Όσον αφορά γενικότερα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Ξάνθης ο Μιχάλης Τσέπελης τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες για το μέλλον  και αυτό που χρειάζεται είναι σωστός σχεδιασμός για να δοκιμαστούν αυτές οι νέες προτάσεις, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και μακροπρόθεσμα να δούμε τα αποτέλεσμά τους, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι τα «αφτιά» του είναι ανοικτά, η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή, ο ίδιος είναι καθημερινά έξω σε επαφή με τους συμπολίτες και είναι έτοιμος να ακούσεις τις προτάσεις των συλλόγων και των πολιτών.

 

  

 

                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

 

 

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά