Η Οργανωτική των Λαογραφικών Συλλόγων για τις ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 19:00μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης,  πραγματοποιήθηκε η  σύσκεψη  της οργανωτικής επιτροπής  των Παραδοσιακών Λαογραφικών Συλλόγων που συμμετέχουν στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός στην εισαγωγική του σημείωση, ευχήθηκε στους Συλλόγους για τη νέα χρονιά, τονίζοντας ότι η θετική συνεργασία είναι δεδομένη, προκειμένου να αξιοποιηθεί  η  μεγάλη εμπειρία, που έχουν στο αντικείμενό τους και στη διενέργεια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, οι Λαογραφικοί σύλλογοι.

«Έχετε μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων, που είναι απαραίτητες στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα σας, προκειμένου να στηρίξουμε τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας ώστε να αναβαθμίσουμε όλοι μαζί τις εκδηλώσεις και να δημιουργήσουμε και νέες με τις δικές σας προτάσεις», σημείωσε ο Στράτος Κοντός.

Ο  Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τσέπελης έδωσε  το στίγμα της αγαστής συνεργασίας και της εμπιστοσύνης προς τους λαογραφικούς συλλόγους της περιοχής μας και στάθηκε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, στην ημέρα του «Γλεντιού» των Λαογραφικών Συλλόγων, που μπορεί να έχει και το άρωμα των νέων της πόλης, που ασχολούνται με την παράδοση.

 Στην κεντρική πλατεία Ξάνθης με πολλές παράλληλες  δράσεις και εκδηλώσεις που υπάρχει η δυνατότητα να εξελίσσονται, σε γειτονιές και σοκάκια της πόλης, με  μουσικά δρώμενα από τους λαογραφικούς συλλόγους, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα της Λαογραφίας, δίνοντας τη δυνατότητα της συμμετοχής και των θεατών, που μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι με χορό και τραγούδι, στα δρώμενα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καρναβάλι
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά