ΚΥΣΕΑ - Ολοκληρώνεται η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου//Διαφαίνεται, ότι η περεταίρω αξιοποίησή του είναι επιβεβλημένη

Ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στις 11:00 σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024,  σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς  αποστρατεύεται ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, του οποίου η θητεία, μετά και την τελευταία παράταση, ολοκληρώνεται μετά από τέσσερα χρόνια, επιτυχούς πορείας, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα νέας παράτασης.

Συζητείται έντονα η πετυχημένη πορεία του Αρχηγού Φλώρου στα καθήκοντά του και πολλοί θα ήθελαν για τον λόγο αυτόν να παραμείνει, ενώ αναζητούνται σύμφωνα με πληροφορίες τρόποι αξιοποίησης του προσώπου, καθώς συγκεντρώνει προσόντα δοκιμασμένα και ιδιαίτερα χρήσιμα, για τον τόπο.

Οι αλλαγές σε πρώτο επίπεδο φαίνεται να  περιορίζονται  στις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα επεκταθούν στην ΕΛ.Α.Σ., καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που ήδη έχει δρομολογήσει αλλαγές,  χρειάζεται λίγο χρόνο για την καταληκτική  αξιολόγηση.

Στη θέση του Αρχηγού  ΓΕΕΘΑ,  είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, Δημήτρης Χούπης, που έχει μια σημαντική πορεία στον τομέα του, με άριστες αξιολογήσεις.  Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς ο κ. Χούπης κατάγεται από τις Σέρρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά