«Σε πρώτη εκτέλεση»… παρακολουθούμε τη βελόνα του πικ απ και όταν ακολουθεί τις αυλακιές στα κενά ανάμεσα στα τραγούδια…..

Αυτή την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 η εκπομπή «Αναμνήσεις από δίσκους και μαγνητικές ταινίες» που μεταδίδεται κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 12:00 από το ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης, παρουσιάζει τον δίσκο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Σε πρώτη εκτέλεση».

Ο Βασίλης Αυγερινός και ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου, έβαλαν ήδη πάνω στο πικ απ τον δίσκο και παρακολουθούν τη βελόνα να ακολουθεί τις αυλακιές του, με τον γνωστό τρόπο που μας κάνει περισσότερο ήρεμους και ασφαλείς….. Η αναλογική μετάδοση έχει περισσότερο χρώμα και ποιότητα στον ήχο και ταυτόχρονα εμπεριέχει και την ηρεμία του χρόνου, καθώς η εκπομπή υποστηρίζει ότι πρέπει να παρακολουθούμε, χωρίς βιασύνες, τη βελόνα του πικ απ και την ώρα που διατρέχει τα κενά του δίσκου ανάμεσα στα τραγούδια, δίνοντας μια ανάσα παύσης, κόντρα στις ταχύτητες και στο στρες που μας επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

 

Είναι ένας δίσκος που κυκλοφόρησε σε πολύ λίγα αντίτυπα στις 33 στροφές και περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια του Σ. Κουγιουμτζή τραγουδισμένα από τους:

 

Γιάννη Πουλόπουλο

 

Καίτη Χωματά

 

Πόπη Αστεριάδη

 

Γιώργο Γερολυμάτο

 

Γιώργο Ζωγράφο

 

Αλέξη Γεωργίου

 

Καίτη Θεοχάρη

 

Φώτη Δήμα

 

Αλέξη Γεωργίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά