Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης: Για το όργιο καταστολής στη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή, όπου πέρα από τις 18 προσαγωγές, η αστυνομία προχώρησε σε ένα όργιο καταστολής και βίας απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για να πάρουν ένα πτυχίο με αξία.

Οι αγώνες που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα των αγροτών και την επερχόμενη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και η ΑΔΕΔΥ, δείχνουν πως καμιά λαϊκή συναίνεση δεν υπάρχει απέναντι στα αντιδραστικά νομοσχέδια που θέλουν να απαξιώσουν κι άλλο το λαϊκό εισόδημα, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υψώνει νέα άδικα τείχη στο λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας.

Το ποιος θα καταφέρνει να σπουδάσει κρίνεται ακόμα περισσότερο από την τσέπη κάθε οικογένειας

Όταν ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πανάκριβο σχολείο, που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν κόστος, που είναι ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, γεμάτο άδικους «κόφτες», είναι πρόκληση κάποιοι να εισέρχονται σε πανεπιστήμια, τελικά, με τα «αυστηρά κριτήρια» της τσέπης τους.

Όταν οι «πόρτες» των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν;

Στεκόμαστε πλάι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που τις τελευταίες βδομάδες αγωνίζονται για να μπορούν να σπουδάζουν οι ίδιοι αλλά και οι νέες γενιές δωρεάν, για πτυχία με αξία.

Το μπαράζ καταστολής που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, έχει αποδειχθεί ότι δεν τρομοκρατεί, αλλά φέρνει ακόμη περισσότερους στον αγώνα.

Φωτεινό παράδειγμα οι αγώνες των Πετρελαίων Καβάλας, η COSCO κ.α. όπου παρόλο που η εργοδοσία και η κυβέρνηση αμόλησαν τα ΜΑΤ, όχι μόνο δεν σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις, αλλά οι εργαζόμενοι πήραν μεγάλες νίκες.

Η απάντηση απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν, θα έρθει μέσα από τα μεγάλα συλλαλητήρια των φοιτητών το επόμενο διάστημα, όπου θα βρισκόμαστε πλάι τους, αλλά και στην μεγάλη συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, 1 χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά