Ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, στον Στράτο Κοντό.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ξάνθης πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024,  ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της  Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov

Τον Βούλγαρο διπλωμάτη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Ευστράτιος Κοντός και στη συζήτηση που ακολούθησε,  κυριάρχησε το θέμα της συνοριακής σύνδεσης Ρουντοζέμ – Ξάνθης.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι, η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα,  θα συμβάλει σε εξαιρετικό βαθμό, στην ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένων πρωτίστως του τουρισμού, της οικονομίας  και της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας ταυτόχρονα στους κατοίκους της περιοχής, πολλαπλά οφέλη και ευκαιρίες,  για αυξημένο  επίπεδο ζωής.

Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση και το θερμό κλίμα συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί,  από δεκαετίας, μεταξύ του Δήμου Ξάνθης και  του Δήμου Σμόλιαν, ενώ ο κ. Markov επεσήμανε ότι,  τόσο οι σχέσεις των δύο χωρών, όσο και οι σχέσεις των τοπικών κοινωνιών,  σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μαρτυρούν τη διάθεση για επικοινωνία και ουσιαστική συνεργασία.

Ο  κ. Markov και ο κ. Κοντός δεσμεύτηκαν για μελλοντική συνεχή συνεργασία και επαφή μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι,  με έμφαση την αποπεράτωση του έργου Ρουντοζέμ – Ξάνθης και την διάθεσή του προς χρήση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά