Ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξε την Ξάνθη-Ιωάννης Τσάπαλης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης: Άμεση η παρέμβαση, ευτυχώς δημιουργήθηκαν μόνο κυκλοφοριακά προβλήματα

Άμεση ήταν η παρέμβαση των αρμόδιων δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Π.Ε Ξάνθης στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση,  που έπληξαν χθες το μεσημέρι την Ξάνθη.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Τσάπαλης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης δήλωσε ότι ευτυχώς από την εκδήλωση της έντονης βροχόπτωσης και της ακραίας και πρωτοφανούς χαλαζόπτωσης, δημιουργήθηκαν μόνο κυκλοφοριακά προβλήματα,  που επικεντρώθηκαν στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης, όπου και σημειώθηκε το πιο έντονο καιρικό φαινόμενο, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα και το σημαντικότερο είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως σημείωσε, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης είναι πάντα σε επιφυλακή και η επέμβαση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ήταν άμεση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε δελτίο ενημέρωσης από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες για εκδήλωση ακραίων φαινομένων στην Ξάνθη.

Μετέβη στο σημείο από την πρώτη στιγμή με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στράτο Κοντό, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πολυξένη Μπρίκα καθώς και υπαλλήλους του Δήμου και της Περιφέρειας, οι οποίοι με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν σταδιακά να αποκαταστήσουν πλήρως την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα μηχανήματα του Δήμου χρειάστηκε να επέμβουν και σήμερα το πρωί στην Βιομηχανική Περιοχή της Ξάνθης, προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από το χαλάζι, αφού ο μεγάλος όγκος του χαλαζιού, που έπεσε χθες στο σημείο, κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών πάγωσε, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση των εργαζομένων στα εργοστάσια της περιοχής.

Από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε μέσα στην πόλη, ευτυχώς δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και άμεση ήταν η επέμβαση των μηχανημάτων της ΔΕΥΑΞ στα σημεία που προβληματίζουν, όταν εκδηλώνεται δυνατή βροχή.

Ο κύριος Τσάπαλης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης, τις Τεχνικές υπηρεσίες, την ΔΕΥΑΞ, και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης για την άμεση ανταπόκρισή τους και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, επανέλαβε την προτεραιότητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όπως πρόσθεσε, τα σχέδια της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης εμπλουτίζονται και επικαιροποιούνται, προκειμένου να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται έκτακτες καταστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου     

 

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Δήμος Ξάνθης