Α.Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά ειλικρινής και αξιόπιστη διέξοδος για τις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις

Με πρώτο σταθμό την Ξάνθη ξεκινά από σήμερα η περιοδεία του προέδρου της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξη Χαρίτση στη Θράκη. Στις 19:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟ ο κ. Χαρίτσης θα είναι ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό και θ’ ακολουθήσει συζήτηση.

Ενόψει της πανελλαδικής ιδρυτικής συνδιάσκεψης του κόμματος 1 με 3 Μαρτίου, αλλά και των ευρωεκλογών ο Αλέξης Χαρίτσης περιοδεύει ανά την επικράτεια επιδιώκοντας μέσω ανοιχτών συζητήσεων με τους πολίτες την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής σχέσης που θα επιτρέψει στη Νέα Αριστερά να εκφράσει ως πολιτικός φορέας τις αγωνίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου:’ στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε και να δώσουμε διέξοδο στις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή νιώθουν ότι δεν υπάρχει ο πολιτικός φορέας για να τους εκφράσει. Βλέπετε τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εκφυλισμό. Απέναντι στη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει μια αξιόπιστη προοδευτική , αριστερή διέξοδος. Αυτό το κενό θέλει πρωτίστως να καλύψει η Νέα Αριστερά. Για εμάς αυτό είναι πράξη ευθύνης’’ υπογράμμισε.

Ακούστε τον κ. Αλέξη Χαρίτση.

Σημείωσε ότι μέσα από τις συζητήσεις με την κοινωνία θα συγκροτηθεί και η πολιτική ταυτότητα του κόμματος, με πολύ συγκεκριμένη στόχευση : την εκπροσώπηση της κοινωνίας με αξιόπιστες προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που τη μαστίζουν.

Επισήμανε ότι η Νέα Αριστερά στέκεται απέναντι στους πολίτες με σαφή πολιτικό λόγο – δεν είμαστε κόμμα του μέσου όρου, τόνισε χαρακτηριστικά- για τα εργασιακά ώστε να μπει ένα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί, για θέματα παιδείας – έρχεται, είπε, στη Βουλή  το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, μια αντισυνταγματική ρύθμιση-, υγείας- ένα πεδίο που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση-, αντιμετώπισης της ακρίβειας – έξι αλυσίδες όλες κι όλες διαμορφώνουν τις τιμές στα ράφια σε απλησίαστα επίπεδα την ώρα που ο παραγωγός πουλά τα προϊόντα του σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, σημείωσε-,  μείωσης του κόστους παραγωγής αλλά και της ενέργειας-προτείναμε, είπε,  ήδη πλαφόν στις τιμές των προϊόντων αλλά και της ενέργειας αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει-,  εξοπλισμών με διαφάνεια, κράτους δικαίου, δίκαιης πράσινης μετάβασης με στήριξη των αγροτών που να συμπεριλαμβάνει αυτά τα κοινωνικά στρώματα και όχι να τα αποκλείει.

Για την κάθοδο του κόμματος στις επικείμενες ευρωεκλογές σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει οργανωθεί ανά την επικράτεια το νέο κόμμα, επεσήμανε :’ όπως υπογραμμίσαμε όταν αποχωρήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ για εμάς η απόφαση εκείνη ήταν πράξη ευθύνης και πλέον δικαιωνόμαστε. Είναι όμως και πράξη ελπίδας για την κοινωνία. Τολμούμε να δώσουμε την πρώτη μάχη στις ευρωεκλογές, αφού πρώτα συζητήσουμε ανοιχτά με τους πολίτες, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική προοπτική για το μέλλον τους.’

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ακόμη ότι η Νέα Αριστερά είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις καθώς πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου προοδευτικού χώρου που ν’ απαντά με ειλικρίνεια και αξιοπιστία στις ανάγκες της κοινωνίας. Ερωτώμενος πάντως για το αν το προσκλητήριο απευθύνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαφής : ‘αυτός ο τραγέλαφος που σημειώθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι η πορεία που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια πορεία χωρίς επιστροφή. Είναι άδικο και κρίμα για χιλιάδες αριστερούς πολίτες να προσβάλλονται και να απαξιώνεται έτσι η μέχρι τώρα διαδρομή τους λόγω των ευθυνών της ηγεσίας του κόμματος τους…Κρατάμε αποστάσεις από το σημερινό κόμμα και την ηγεσία , αλλά δεν κρατάμε αποστάσεις από τους πολίτες που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους τα προηγούμενα χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν σήμερα αυτό το κόμμα να διαλύεται με πάταγο. Λέμε λοιπόν σ’ αυτούς τους πολίτες ότι πρέπει να υπάρχει διέξοδος αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ειλικρίνειας. Αυτή τη διέξοδο δεν μπορεί να τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη διέξοδο θα συμβάλλουμε ώστε να τη δώσουμε μέσα από τη Νέα Αριστερά. Αυτός είναι ο στόχος μας κι αυτή τη δύσκολη δουλειά έχουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα’ κατέληξε. 

Κατά την επίσκεψη του στην Ξάνθη ο κ. Χαρίτσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών αρχών και με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

 

 

 

 

Συνέντευξη-κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Πολιτικά