Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φλεβάρη η εκδήλωση της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ με τίτλο «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε» και ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης στην ομιλία του τόνισε: «Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, πραγματοποιεί μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση σε όλη τη χώρα. Απευθύνει κάλεσμα στο λαό να δυναμώσει τον αγώνα του απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέτωπα, που φέρνει δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση από τα λαϊκά στρώματα που παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν αυταπάτες. Άλλωστε

«η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», όπως λέει ο λαός μας.

                Απέναντι μας έχουμε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την εξουσία τους, την κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα του συστήματος που τα υπηρετούν και δίνουν συναίνεση ενώ καυγαδίζουν για λεπτομέρειες. Απέναντι μας έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εχθρικές για το λαό κατευθύνσεις  της. Έχουμε ένα σάπιο σύστημα που μετρά τα πάντα με το κέρδος και θυσιάζει γι’ αυτό όλες τις ανάγκες μας.

                Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της μάχης, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ακόμα πιο αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. 

Δεν είναι, όμως, ανίκητοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Ειδικά όταν απέναντί τους έχουν τον λαό που είναι κι αυτός αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και του τα στερούν.

                Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες, σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Αποδεικνύεται στα μπλόκα των αγροτών, στα συλλαλητήρια των φοιτητών, στις απεργιακές μάχες των εργατών.»

Για τις εξελίξεις με την εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς τόνισε: «Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας βρίσκονται ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται με βάση τον ΝΑΤΟϊκό “οδικό χάρτη” για μια συμφωνία για τα ελληνοτουρκικά, στην πραγματικότητα έναν “επώδυνο συμβιβασμό” για να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του Αιγαίου. Η κούρσα εξοπλισμών στην οποία εμπλέκουν και τους δύο γειτονικούς λαούς οι κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας μας.

 Και οι νέοι εξοπλισμοί, που θα ακριβοπληρώσει ο λαός, θα αξιοποιηθούν όπως και οι παλιότεροι.

                Όπως αξιοποιείται τώρα η φρεγάτα “Ύδρα”, που σαλπάρει για την Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα για να πάρει μέρος σε μια αποστολή που θα ρίξει καινούριο λάδι στη φωτιά της σφαγής στη Μέση Ανατολή, θα βάλει σε κίνδυνο το προσωπικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για να διαφυλαχθούν τα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για όλα τα παραπάνω είναι ανάγκη να δυναμώσει η επαγρύπνηση, η λαϊκή παρέμβαση. Απέναντι στην εκκωφαντική ομοφωνία όλων των κομμάτων του συστήματος, το ΚΚΕ επιμένει να καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, στον αγώνα για να:

 - Να ακυρωθεί η Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ.

- Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από όλες τις αποστολές εκτός συνόρων.

- Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα.

- Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα.

- Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, για να σταματήσει τώρα το έγκλημα!»

 

Κλείνοντας την ομιλία του στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική, φιλολαϊκή λύση για τον τόπο μας. Στην πορεία του αγώνα για αυτή την εργατική-λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία, μπορούν ο λαός και οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην απόσπαση και νέων κατακτήσεων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. 

Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την προοπτική, το ρεύμα αμφισβήτησης που αναδύεται σήμερα, θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που θα μπορεί να αντιπαρατεθεί ολομέτωπα, με το κεφάλαιο και την στρατηγική του.

                Βαδίζουμε με αυτήν την πυξίδα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε κατακτήσεις στο σήμερα, να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά και αισιοδοξίας.

                Και η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα είναι η καλύτερη συμβολή σε αυτή την υπόθεση.

                Γιατί θα δώσει ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες και σε όσους προσφέρουν συναίνεση, ότι ο λαός και η νεολαία είναι αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των αναγκών τους, ότι δεν δέχονται πια να τις βλέπουν να θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

                Θα δώσει μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της ΕΕ, που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται και αυτοί στους δρόμους του αγώνα.

                Θα είναι ένα χαστούκι που θα φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, εκεί που μέσα σε κλειστές αίθουσες τα διάφορα κοράκια της Κομισιόν και τα λόμπι της ΕΕ μηχανορραφούν απέναντι στους λαούς για να κερδίζουν τρελά τα αφεντικά τους. 35% λέει ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο για την ΕΕ και την ΚΑΠ.

                Πλέον έχουν αποκαλυφθεί τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ περί «σύγκλισης», «ευημερίας», «εξασφάλισης δικαιωμάτων» που θα προσέφερε στον λαό μας η συμμετοχή σε αυτή την Ένωση.

 - Γιατί πίσω από τα βάσανα των αγροτών, βρίσκεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

 - Πίσω από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων βρίσκονται οι ευρωπαϊκές οδηγίες για τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής αγοράς πτυχίων.

 - Πίσω από τη 10ωρη και 13ωρη εργασία, χωρίς αμοιβή για τις υπερωρίες, βρίσκονται οι οδηγίες της Κομισιόν για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για απασχόληση σε πολλαπλούς εργοδότες.

Σε όλα αυτά πρέπει ο λαός να δώσει απάντηση, με τον αγώνα του και με την ψήφο του.

                Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, στον δρόμο του αγώνα. Και τον Ιούνη στις Ευρωεκλογές, ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά