Παράδοση - Παραλαβή της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι Ξάνθης

Ο απερχόμενος Διοικητής Ταξίαρχος κ. Παντελεήμονας Βασιλειάδης, παρέδωσε τη διοίκηση της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας  στον Ταξίαρχο κ. Ηλία Τσεβδό, παρουσία του Υποστράτηγου  Διοικητή της 20ης  Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κ. Ηλία Κωστάκη.

Ο Ταξίαρχος κ. Παντελεήμονας Βασιλειάδης, με συγκίνηση και σεβασμό, στην ημερήσια διάταξη, αναφέρθηκε στην πορεία του στο στράτευμα, σημειώνοντας ότι η 25η ήταν ορόσημο στη σταδιοδρομία του καθώς σε αυτή ανδρώθηκε και ακολούθησε την εξέλιξη, για να φτάσει στο σήμερα, ευχαριστώντας έναν προς έναν, όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν, ώστε η  25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία να είναι υπόδειγμα λειτουργίας, με  εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα.

Όπου και όταν απαιτηθεί σημείωσε, η 25η, έχει τη δυνατότητα να δώσει το παρόν, επιφέροντας πλήγματα αδιανόητης ακρίβειας και ισχύος, υπερασπιζόμενη με πειθαρχία και αποφασιστικότητα την πατρίδα.

Αναφερόμενος στον νέο Διοικητή του ευχήθηκε, «μόνο επιτυχίες»

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή, που υποστέλλεται το λάβαρο της Ταξιαρχίας και επιδίδεται τιμητικά στον απελθόντα Διοικητή, ως  ηχηρή ανάμνηση της πορείας του, ενώ ακολουθεί η έπαρση του λαβάρου του νέου Διοικητή.

Ο Ταξίαρχος κ. Ηλίας Τσεβδός, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή για την πολυήμερη και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε επί  σειρά ημερών και για το επίπεδο στο οποίο παραλαμβάνει την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, ενώ του ευχήθηκε για τα νέα του καθήκοντα.

Στη δεξίωση που ακολούθησε, ο Ταξίαρχος, εμφανώς συγκινημένος, δέχτηκε δώρα από τους επικεφαλής όλων των σχηματισμών, που με πολύ αγάπη του παρέδιδαν, σχολιάζοντας  το πόσο αγαπητός ήταν σε όλους στο Δ΄ Σώμα Στρατού, καθώς ξεχώριζε για τη διακριτικότητα του, τα μετρημένα και ζυγιασμένα λόγια του, τη βαθιά γνώση και την αυξημένη αντίληψη στο σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Στον Ταξίαρχο κ. Ηλία Τσεβδό, ευχόμαστε τα καλύτερα, στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, έχοντας όλες τις «περγαμηνές» για να τα καταφέρει με αξιοσύνη και συνέπεια.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά