Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Βραβεύσεις Παλιών Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων»-Μαίρη Τσιακίρογλου: Στόχος η βράβευση να γίνει θεσμός

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Βραβεύσεις Παλιών Επαγγελματιών & Επιχειρήσεων», που συνδιοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων  Ξάνθης με τον Δήμο Ξάνθης, την Παρασκευή 29 Μαρτίου σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» και με έκδηλη την συγκίνηση από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Μαίρη Τσιακίρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίηση της για την διοργάνωση της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από σχετική απόφαση και πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, να τιμήσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που διαχρονικά έχουν αφήσει ανεξίτηλο το «στίγμα» τους στην τοπική μας οικονομία και κοινωνία, ενώ στόχος είναι η συγκεκριμένη βράβευση να γίνει θεσμός, όπως συνέβη με την βράβευση «Γυναίκες της Ξάνθης», που θεσμοθέτησε η Ομοσπονδία.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, που βραβεύθηκαν, είναι η ιστορία της τοπικής οικονομίας, σημείωσε η κυρία Τσιακίρογλου και πρόσθεσε ότι, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία ως πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ξάνθης, ενώ τα κριτήρια της επιλογής ήταν η παλαιότητα, δηλαδή πρώτον η ηλικία των βραβευθέντων, μάλιστα ένας εξ αυτών είναι ηλικίας 101 ετών, και δεύτερον ο χρόνος έναρξης της επιχείρησης.

   

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι κύριοι Χρηστίδης Σταύρος, Σερραίος Ευστράτιος, Εσρέφ Σέρβιλη και Κωνσταντινίδης Δαμιανός, και από επιχειρήσεις η «Νέα Ελλάς», «Ζαχαροπλαστείον Παπαπαρασκευάς Α.Ε.», «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», ενώ βραβείο πήρε και το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης «Ο Ταξιάρχης» καθώς φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια παρουσίας στον συνδικαλισμό στην Ξάνθη.

Η Μαίρη Τσιακίρογλου επισήμανε ότι η Ομοσπονδία, εκτός τις συνδικαλιστικές της δράσεις, έχει υποχρέωση να δείχνει και το κοινωνικό της πρόσωπο, με ανάλογες εκδηλώσεις, όπου θα φέρνει κοντά όλη την κοινωνία της Ξάνθης και  ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους, που τους τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς επίσης τον Δήμο Ξάνθης για την συνδιόργανωση και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την παραχώρηση του χώρου.

Όπως ανέφερε καταλήγοντας, πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η συμμετοχή στις Γιορτές Παλιάς Πόλης με μία έκθεση φωτογραφίας και υλικού από παλιές επιχειρήσεις της Ξάνθης, μία προσπάθεια, που όπως τόνισε, απαιτεί έρευνα, αφού είναι πάρα πολλοί οι Ξανθιώτες που έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες και παλιό υλικό και τους κάλεσε όποιος επιθυμεί και ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Μοντάζ-Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

 

Κοινωνικά
Τοπικά