Ενοποιούνται τα επιδόματα // Αναπροσαρμογή και ενοποίηση των κριτηρίων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Μια νέα «υπερπλατφόρμα» στην οποία θα ενοποιηθούν όλα τα επιδόματα και οι παροχές προωθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ορίζοντας λειτουργίας της είναι για το επόμενο έτος.

Οι αλλαγές:


Οι δικαιούχοι επιδομάτων με μία και μόνο αίτηση στην Ενιαία Πύλη θα αιτούνται όλα όσα δικαιούνται, χωρίς γραφειοκρατική ταλαιπωρία.


Οι εμπεκόμενες υπηρεσίες να έχουν σε real time πλήρη εικόνα του εν δυνάμει δικαιούχουκαι θα ξέρουν άμεσα τι καταβάλλεται και που, αλλά και πού πρέπει να ασκείται ουσιαστικός έλεγχος.


Στις μεταρρυθμίσεις που έρχονται περιλαμβάνεται επίσης η αναπροσαρμογή και ενοποίηση των κριτηρίων των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Ομάδα εργασίας επανεξετάζει όλα τα επιδόματα, «σκανάροντας» ποιος λαμβάνει και πως τα επιδόματα.


«Στόχος της επόμενης μέρας είναι η βελτίωση του συστήματος απονομής των επιδομάτων, σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης»,

τόνισε ο διοικητής του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης, στη διάρκεια του 1ου συνεδρίου απολογισμού του ΟΠΕΚΑ.


Επίσης, δύο βασικές μεταρρυθμίσεις προετοιμάζονται ήδη. Δρομολογείται η εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας στα επιδόματα, ενώ μια ομάδα εργασίας επεξεργάζεται την ενοποίηση των κριτηρίων απονομής των επιδομάτων, την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και τη βελτιστοποίηση της στόχευσής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος  Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Τοπικά