Συνελήφθη 16χρονος για την επίθεση στον Άγιο Δημήτριο Τζαμέικα

- - -Συνειρμοί από το γεγονός στην Ξάνθη, πριν λίγες ημέρες, με νεκρή τη «μάνα» μας… https://www.radio899.gr/node/21336

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 16χρονο, το όνομα του οποίου δεν δίνεται στη δημοσιότητα λόγω του ότι είναι ανήλικος, περιλαμβάνουν τη ληστεία, την πρόκληση σωματικών βλαβών, τη διάρρηξη και την κλοπή ξένης περιουσίας

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο ύποπτος για την άγρια επίθεση και ληστεία σε βάρος 68χρονης ομογενούς στον Αγιο Δημήτριο Τζαμέικα, όπως έγινε γνωστό από το NYPD.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS, η Αστυνομία συνέλαβε έναν 16χρονο, ο οποίος φαίνεται πως ταυτοποιήθηκε μέσω της αξιοποίησης των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο όχημα του θύματος, με το οποίο διέφυγε από το σημείο και εγκατέλειψε σε σχετικά κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τις Αρχές.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 16χρονο, το όνομα του οποίου δεν δίνεται στη δημοσιότητα λόγω του ότι είναι ανήλικος, περιλαμβάνουν τη ληστεία, την πρόκληση σωματικών βλαβών, τη διάρρηξη και την κλοπή ξένης περιουσίας, για τις οποίες θα περάσει από δικαστική ακρόαση.

Η είδηση της σύλληψης του δράστη προκάλεσε ανακούφιση στο περιβάλλον της 68χρονης Ειρήνης Ταχλιαμπούρη (Irene Tahliambouris), η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, η κατάσταση της υγείας της όμως έχει βελτιωθεί.

«Αυτός ο αλητήριος είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς οι μικροεγκληματίες νιώθουν αρκετά ισχυροί για να διαπράξουν πιο σοβαρά εγκλήματα, γνωρίζοντας ότι θα την γλιτώσουν πιθανότατα με ασήμαντη ποινή. Εκτός από αυτό, φαίνεται πως υπάρχει έλλειψη ενδιαφέροντος τόσο στο Ολμπανι όσο και την πόλη της Νέας Υόρκης προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να φέρουν αυτούς τους τύπους προ των ευθυνών τους», ανέφερε ο συγγενής της γυναίκας, Ντάνιελ Κοφάρο Χιλ (Dianiel Coffaro Hill), σύμφωνα με τη «New York Post».

 

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ο οποίος έχει επισκεφθεί την 68χρονη στο νοσοκομείο, τόνισε πως η εκκλησία βρίσκεται σε συνεννόηση με το 107ο Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπάγεται η συνοικία της Τζαμέικα, προκειμένου να διεξάγονται περιπολίες, ιδίως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Ειρήνης Ταχλιαμπούρη ξεκίνησε εκστρατεία ηλεκτρονικής δωρεάς, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα χρησιμεύσει για την κάλυψη των έκτακτων και δυσβάστακτων ιατρικών εξόδων της, στη διεύθυνση https://www.gofundme.com/f/a-fundraiser-for-irene-tahliambouris-recover-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από zougla.gr

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Τοπικά