Ένταση σε τζαμί της Σμίνθης// Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης“μίλησε” στέλνοντας “ηχηρό” μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αντέδρασαν σε όσα τους επιβάλει το παρακράτος της Τουρκίας, σημειώνει σε άρθρο του το pameevro.gr.

Στην κυριολεξία, απομάκρυναν, εν μέσω έντασης τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα από το Τέμενος της Σμίνθης, καθώς ο ίδιος επιχείρησε στην προσευχή της Παρασκευής να επιβάλει στους πιστούς τον Ιμάμη της επιλογής του.Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβει η Ελληνική Αστυνομία, για να περιοριστεί η μεγάλη ένταση που επικράτησε, γράφει το pameevro.gr.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης, δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή και ούτε σε αυτό το “ταξίδι” φαίνεται πως τον άφησαν να ησυχάσει…

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, έκανε την εμφάνισή του ως άλλος “εξουσιαστής” της περιοχής και προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με τους δεύτερους όπως προαναφέραμε να αντιδρούν έντονα.

Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: pameevro.gr 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά