Το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Βιβλιοπωλείο Σπανίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου-Χούχου, «Η εκπαίδευση στην Ξάνθη 1856-1912».

Το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Βιβλιοπωλείο Σπανίδη σας προσκαλούν την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 7:00 μμ στο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης, Μαυρομιχάλη 6, όπου ο Δρ. Δημήτρης Κασαπίδης, θα παρουσιάσει το βιβλίο της φιλολόγου Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου-Χούχου (έκδοση ΠΑΚΕΘΡΑ 2023) με τίτλο:

«Η εκπαίδευση στην Ξάνθη 1856-1912».

Επίσης για την συγγραφέα και για το βιβλίο θα κάνουν αναφορές-εισηγήσεις οι: Ελένη Γιάνναρου,  Αντιδήμαρχος Παιδείας Δρ Μαρία Τεκτονοπούλου Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δρ Σάββας Μελισσόπουλος Σύμβουλος Εκπαίδευσης

Την εκδήλωση συντονίζει ο Εκδότης Βιβλιοπώλης Μιχάλης Σπανίδης.

Η συγγραφική κατάθεση της αγαπητής φιλολόγου Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου δεν είναι απλώς ένα βιβλίο με άποψη, αλλά μια ουσιαστική και μεστή καταγραφή των εξελίξεων της περιόδου.

Χαρακτηρίζεται από υψηλή διαθλαστική ερευνητική ικανότητα, με αυξημένο στο όριο τον δείκτη διαθλαστικότητας για το ορατό φώς στην Τοπική Μνήμη.

Η Αλεξάνδρα προσπάθησε, πάσχισε και δούλεψε επίπονα το θέμα της, το οποίο φέρει την σφραγίδα της αίσθησης της περίτεχνης παραγωγής.

Την Ευχαριστούμε Θερμά για αυτό το Αντίδωρό της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά