Η διήμερη δράση με τίτλο «Το Αόρατο “Χρέος” του Αρχιτέκτονα – Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα σε Ιστορικά Κτίρια» διοργανώθηκε από την ΦΕΞ και το ΔΠΘ το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου

Η διήμερη δράση με τίτλο «Το Αόρατο “Χρέος” του Αρχιτέκτονα – Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα σε Ιστορικά Κτίρια»  που διοργανώθηκε από την ΦΕΞ και το ΔΠΘ το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλες και όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου κ. Ριτζούλη, καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική, καθώς και την γραμματέα του συλλόγου της ΦΕΞ Δαμιανή Καραγεωργιάδου η οποία   συντόνισε ολόκληρη την διήμερη δράση.

Επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς του ΔΠΘ που συμμετείχαν στην όλη δράση. Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τη δρ  Σερντάρη Ασπασία αν. Καθηγήτρια παιδοψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ, την καα Κατερίνα Λεμοντζέλη, κοιν. Λειτουργό ΔΟΣΥΠ ΤΑΜ ΔΠΘ, την κα Μαρία Ποιμενίδου, ψυχολόγο  Ψυχοθεραπεύτρια ΔΟΣΥΠ ΔΠΘ και Συντονίστρια του βιωματικού Σεμιναρίου, την κα Τάνια Μηκιά κοινωνικό ανθρωπολόγο που συνέδραμε σε όλη την προσπάθεια, τις υπέροχες αδελφές Παρασκευή και Ηλιάνα Σαλαβγιά για το ‘εκρηκτικό’ ξεκίνημα του εργαστηρίου το Σάββατο στο Σπίτι Πολιτισμού σε μια κατάμεστη αίθουσα από μηχανικούς(!) της πόλης μας.

Τέλος ένα μπράβο και στους 21 νεαρούς ταλαντούχους αρχιτέκτονες του ΤΑΜ ΔΠΘ που αφιέρωσαν όλο το Σαββατοκύριακο στην εκπαίδευσή τους, στο ιδιαίτερο αυτό θέμα της Διαφορετικότητας - Ισότητας - Συμπερίληψης - Προσβασιμότητας.

Οι ιδέες και προτάσεις τους θα αποτελέσουν το πρώτο και πολύτιμο βήμα για τον εκσυγχρονισμό τόσο των εγκαταστάσεων του Μουσείου μας όσο και της νέας προσέγγισης της μουσειακής εμπειρίας κάνοντας το πιο συμπεριληπτικό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά