Γ.Σιαμίδης για 7ο συνέδριο ΕΠΑΜ: συγκροτείται μέτωπο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις/ Οι τοπικές- περιφερειακές οργανώσεις αποφασίζουν για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές

 

 

Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις των τοπικών οργανώσεων και του περιφερειακού οργάνου Α.Μ.Θ. του ΕΠΑΜ , για κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, γνωστοποίησε ο Συντονιστής Ξάνθης του ΕΠΑΜ κ.Γιάννης Σιαμίδης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, δεδομένου του νέου εκλογικού νόμου,  να κατέλθουν στους μητροπολιτικούς Δήμους και στην περιφέρεια αυτόνομοι συνδυασμοί. Σημείωσε όμως ότι σε επίπεδο Δήμων συζητείται και το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλους συνδυασμούς εφόσον καταστεί εφικτό.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και θα δημοσιοποιηθούν, επεσήμανε.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές η κάθοδος του ΕΠΑΜ θα γίνει σε συνεργασία με το κοινό πολιτικό μέτωπο το οποίο συγκροτείται, θέμα που απασχόλησε εκτενώς και τις εργασίες του 7ου συνεδρίου του ΕΠΑΜ που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Στο συνέδριο επαναδιατυπώθηκαν οι αρχές του ΕΠΑΜ, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η συγκρότηση κοινού μετώπου με άλλες πολιτικές δυνάμεις και εκδόθηκε ψήφισμα κατά του συμφώνου μετανάστευσης του Ο.Η.Ε., ένα σύμφωνο που όπως υποστηρίζει το ΕΠΑΜ όχι μόνο δε δίνει λύσεις στο μεταναστευτικό αλλά επαναφέρει λογικές ‘δουλικότητας’.

Ακούστε τον κ. Σιαμίδη.

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά