Κ.Ταβουλτζίδης –Β.Κοντόπουλος: όταν η ποίηση συνάντησε τη μουσική, γεννήθηκαν τα ‘Μικρά Διονύσια’…

Ένα μοναδικό συναπάντημα που σπάει την ‘τυποποίηση’ και την ‘καθιέρωση’ στον τρόπο που οι δημιουργοί συστήνουν το έργο τους στο κοινό.

Είναι τα ‘Μικρά Διονύσια’ : το ανθολόγιο της 24χρονης ποιητικής παρουσίας του Κωνσταντίνου Ταβουλτσίδη που ντύνεται στους ήχους του έμπειρου συνθέτη και μουσικού δημιουργού Βαγγέλη Κοντόπουλου.

‘Εισηγητές’ που κατευθύνουν το κοινό στα ‘Μικρά Διονύσια’ είναι οι χορδές του κοντραμπάσου του Βαγγέλη Κοντόπουλου και η φωνή του ποιητή που απαγγέλει ‘πατώντας’ πάνω στους ήχους του συνθέτη. Μια σύμπραξη δηλαδή των δυο δημιουργών, χωρίς παρεμβολές τρίτων,  ενώπιον του κοινού.

Τα ‘Μικρά  Διονύσια’, το ιδιαίτερο αυτό μουσικοποιητικό δρώμενο μέσα από το οποίο παρουσιάζουν τη δουλειά τους οι δυο δημιουργοί –σ.σ: θα μπορούσε να είναι ακόμη και πρόγραμμα ή μέρος προγράμματος μουσικής σκηνής- συνεχίζουν να παρουσιάζονται στην Ξάνθη.

Η πρόσκληση για τη νέα συνάντηση είναι για τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου ΔΥΟ, στην οδό Βενιζέλου 29.

Τα ‘Μικρά Διονύσια’, η κοινή δουλειά των Κ.Ταβουλτσίδη και Β.Κοντόπουλου, παρουσιάζεται στο κοινό με τρεις διαφορετικούς τρόπους :  σε βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σπανίδη, σε ψηφιακό δίσκο όπου ο ποιητής απαγγέλει και τραγουδάει ποιήματα του και ο Β.Κοντόπουλος συνοδεύει στο κοντραμπάσο – το δίσκο συμπληρώνουν τρία μελοποιημένα τραγούδια από τους Γ.Ζουγανέλη, Μ.Κούκο και Α.Μουρβάτη- και με το μουσικοποιητικό δρώμενο.

Οι δυο δημιουργοί μίλησαν για τη δουλειά τους στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, κάλεσαν το κοινό της Ξάνθης στην παρουσίαση της Δευτέρας ενώ ο Β.Κοντόπουλος κατέθεσε και τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η έννοια του πολιτισμού, ως παραγόμενο προϊόν και ως έκφραση μέσω των μορφών τέχνης, και στην Ξάνθη αλλά και στην Ελλάδα της κρίσης.

Ακούστε τη συνέντευξη.

 

 

 

 

 

Σύνταξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ: Χρήστος Τζανίδης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά