Προσοχή. Πήραν 20.000 ευρώ από 82χρονη. Το κόλπο με τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα συνεχίζεται....

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι χθες  το μεσημέρι, εξαπάτησαν 82χρονη στη Δράμα.

Αγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 82χρονη, στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι η κόρη της τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε 20.000 ευρώ για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, έτερη δράστιδα, προσποιήθηκε την κόρη της 82χρονης, παρακαλώντας την να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημα.

Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν την 82χρονη, ένας άλλος άγνωστος συνεργός τους μετέβη στην οικία της και παρέλαβε τα χρήματα.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνήθως, οι δράστες προσποιούντο ακόμη και συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων, με το πρόσχημα ότι εκλιπαρούν για βοήθεια, μετά την εμπλοκή τους σε τροχαία.

Από τις έρευνες που έχουν κάνει οι αστυνομικοί έχει προκύψει οτι, οι δράστες εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους και καταφέρνουν να βρίσκουν στοιχεία για την οικογενειακή τους κατάσταση.  Στη συνέχεια τους τηλεφωνούν, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων ξένης χώρας.  

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά