Γ.Χατζηθεοδώρου: Θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για την ακρίβεια- Μείγμα καταστροφικής πολιτικής ακολουθεί η ΝΔ

Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, είναι τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος ανατιμήσεων, σε ενέργεια και προϊόντα, σύμφωνα με το συντονιστή της Ν.Ε Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κ. Γιώργο Χατζηθεοδώρου.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, έκανε λόγο για καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση και της νέας κρίσης, αντιμετώπιση που αν δεν αλλάξει κατεύθυνση, θα δημιουργήσει νέα ανθρωπιστική κρίση στη χώρα :’ έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να προβεί, άμεσα, στη λήψη των αναγκαίων μέτρων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε γεμάτα ταμεία, υπάρχει ρήτρα διαφυγής, αλλά δεν υπάρχει διάθεση και πρόθεση από ότι φαίνεται σε αυτήν την κυβέρνηση να θωρακίσει την κοινωνία. Έχει άλλες προτεραιότητες. Την παράδοση των συμβολαίων που υπέγραψε. Και, βέβαια, μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα 7 δις ευρώ απευθείας αναθέσεων. Ακολουθεί ένα καταστροφικό μείγμα πολιτικής για την κοινωνία’ υποστήριξε.

Σημείωσε ότι η κοινωνία πρέπει να κρατηθεί ζωντανή αφού ήδη:’ βιώνει το σύνδρομο των 19 ημερών. Τόσες μέρες φτάνει ο μισθός στη χώρα για να καλύψει τις ανάγκες στην πλειοψηφία των νοικοκυριών . Δεν αναφερόμαστε φυσικά στα golden boys …’.

Εστίασε στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα της ενέργειας επισημαίνοντας ότι οι επιλογές αποδεικνύονται σήμερα καταστροφικές:’ βίαιη απολιγνιτοποίηση, ξεπούλημα ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, τεράστια αισχροκέρδεια και ο κ. Μητσοτάκης κάνει τον… ανήξερο. Το ’23 που ορίσθηκε η απολιγνιτοποίηση της χώρας είναι κοντά. Την ίδια ώρα η Γερμανία που βασίζεται σε φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια έβαλε ορίζοντα το 2030. Εμείς λοιπόν είμαστε πλέον αναγκασμένοι να αγοράζουμε ενέργεια από τη Βόρεια Μακεδονία που την παράγει με …λιγνίτη! Και ταυτόχρονα η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με πληθωρισμό της τάξης του 7% και πάνω με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι θα φτάσει το 14%! Ξεπουλά τη ΛΑΡΚΟ τη στιγμή που η τιμή νικελίου αυξάνεται. ΕΣΥ και παιδεία στα χέρια επίσης ιδιωτών. Ναι , σ’ αυτό είναι συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο κ. Μητσοτάκης. Προτεραιότητα του οι ιδιώτες. Άρχισε όμως πλέον να αντιλαμβάνεται ο πολίτης τι σημαίνει αυτή η πολιτική για την τσέπη του…’

Ακούστε τον κ. Γ.Χατζηθεοδώρου.

Στάθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο:’ δεν ενημέρωσε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ατζέντα της συζήτησης, τη στιγμή που η Τουρκία είχε προανακοινώσει ότι θα βάλει το σύνολο των διεκδικήσεων της. Και πήγε στη συνάντηση χωρίς καν να συνοδεύεται από τον υπουργό εξωτερικών με ότι αυτό σημαίνει για τη διπλωματία της χώρας μας. Προφανώς υπάρχουν ενδοκομματικές ίντριγκες’.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης, το οποίο βρέθηκε στην επικαιρότητα  με την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή του τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης του κόμματος και πρώην υπουργού κ. Σταύρου Αραχωβίτη:’ Προτάθηκε, αλλά δεν εντάχθηκε στο ΥΔΩΡ 2.0, ένα φαραωνικό έργο που δεν διαθέτει καν μελέτες. Όταν ακόμη ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη είχαμε σπεύσει να ζητήσουμε πληροφορίες για το έργο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας στην Καβάλα. Το 2018 ακυρώθηκε στο ΣτΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν είναι μόνο αυτό . Το 2033 λήγει η συμφωνία με τη Βουλγαρία για τη διαχείριση των υδάτων και αναμένεται νέα συμφωνία με νέα δεδομένα. Οι αγρότες μας, με τους οποίους το συζητήσαμε κατά την περιοδεία του κ. Αραχωβίτη, το γνωρίζουν πολύ καλά, όπως επίσης αναρωτώνται πόσο θα τους κόστιζε ένα τέτοιο έργο με τη συμμετοχή ιδιωτών. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εντάξει στο ΠΑΑ, 31 αρδευτικά έργα, μικρής κλίμακας, 448 εκ ευρώ, ικανά όμως να αντιμετωπίσουν και το κόστος παραγωγής και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής’.

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδώρου ενημέρωσε για την αυριανή επίσκεψη της κ. Κατερίνας Νοτοπούλου, Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, η οποία θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του Νομού, συνάντηση στο δασαρχείο Σταυρούπολης με φορείς του τουρισμού και το βράδυ, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ’Οικία Μ.Χατζιδάκι’, συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά