Στην Κύπρο για το 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου η ‘MSX on air’, η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης «MSX on air», μοναδικός εκπρόσωπος  της περιφέρεια ΑΜΘ, θα συμμετάσχει στο 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία της Κύπρου, μεταξύ 24 και 28 Απριλίου 2024.

Λίγες μέρες πριν αναχωρήσουν για το μεγάλο ταξίδι , τρεις εκπρόσωποι της ομάδας, ο Παναγιώτης Πετρόπουλος, η Αναστασία- Μαρία Πισκιλοπούλου και η Καθηνιώτη Ολυμπία , συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Παναγιώτη Κουτάκη και κα. Γιώτα Λιάπη, φιλοξενήθηκαν στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, συστήθηκαν στο κοινό της πόλης που ενδεχομένως δεν τους έχει συναντήσει ακόμη στις ραδιοφωνικές τους διαδρομές, μίλησαν για την 30μελή ομάδα, τη μεθοδολογία και την οργάνωση που ακολουθούν για να στήσουν τις εκπομπές τους, την εμπειρία τους από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που εδώ και έξι περίπου χρόνια υλοποιεί το σχολείο και - το κυριότερο για μια ραδιοφωνική παραγωγή- κάλεσαν τους Ξανθιώτες να ακούν τις εκπομπές τους και επικοινωνούν μαζί τους στους λογαριασμούς τους σε fb -Σύγχρονη Μουσική Made in Greece-   και Ιnstagram -MSX On Air - ώστε μέσω της ακροαματικότητας της εκπομπής να συνεχιστεί η μοναδική διάδραση την οποία έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια το σχολείο τους με το κοινό.

Εργάζονται μεθοδικά ως ομάδα ακολουθώντας τους βασικούς, επαγγελματικούς κανόνες παραγωγής μιας εκπομπής. Το κάθε μέλος έχει το δικό του ρόλο και κάτω από την επίβλεψη των καθηγητών τους και την καθοδήγηση του αρχισυντάκτη τους, ‘βγαίνει’ από τη συχνότητα 93,5 της ΦΕΞ η εβδομαδιαία εκπομπή με σύγχρονη μουσική, συνεντεύξεις καλλιτεχνών και κείμενα μέσω των οποίων παρουσιάζουν τις μουσικές τους επιλογές.

Επιπρόσθετα επιμελούνται και εκδίδουν και το περιοδικό τους με άρθρα τους και συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που φιλοξενούν στην εκπομπή τους, το οποίο μπορεί να αναζητήσει το κοινό μέσα από τους λογαριασμούς της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακούστε τους.

Μπορεί να μην πάρουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ καθώς το τραγούδι τους και το ραδιοφωνικό τους μήνυμα δεν προκρίθηκαν -σ.σ: τα παιδιά και οι καθηγητές τους εξήγησαν ότι ήταν επιλογή τους να μην ηχογραφήσουν το τραγούδι τους σε studio καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους, κάτι όμως που μάλλον τους βάζει σε δεύτερες σκέψεις λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, αφού οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 200- θα έχουν όμως την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 19 εργαστήρια, βιωματικά και τεχνικά, που είναι βέβαιο πως θα τους βοηθήσουν να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Στόχος της ομάδας ήταν και παραμένει η νίκη και η διεξαγωγή του Φεστιβάλ σύντομα και στην Ξάνθη-σ.σ: έχουμε εμπειρία στη διοργάνωση φεστιβάλ  θα πουν κάποια στιγμή, μεταξύ αστείου και σοβαρού, λίγες μέρες πριν την έναρξη του δικού τους φεστιβάλ ‘Ξάνθη, Πόλις Ονείρων -Μουσικών Σχολείων.

Το ραδιοφωνικό τους πρόγραμμα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, 6-8 μμ, από τη συχνότητα 93,5 του ραδιοφώνου της ΦΕΞ  και στη διαδικτυακή συχνότητα του σταθμού. Στην εκπομπή παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα νέους Έλληνες καλλιτέχνες και μπάντες.

Τέλος, ευχαρίστησαν θερμά για την οικονομική βοήθεια του Δήμου Αβδήρων, του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» και της Μητρόπολης Ξάνθης, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

Παιδιά απολαύστε το ταξίδι στην Κύπρο, εμπλουτίστε τις γνώσεις σα και να είστε βέβαιοι ότι τα καλύτερα έρχονται. Το έχετε αποδείξει!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-Σύνταξη κειμένου: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά